Case study: Spendrups

Fra Spendrups i Grängesberg til den tyske grænsehandel

Frode Laursen leverer fra det tidlige forår og hen over sommeren 6-700 læs øl fra Sverige til Tyskland for det svenske bryggeri Spendrups. 4000 af pallerne hentes fra lagerhotellet i Åstorp, der fungerer som buffer, når der er tryk på i sommerperioden.

Når svenske turister napper et par rammer Spendrups Premium Gold med i bilen på vej hjem fra grænsekiosken i Flensborg, er øllet med stor sandsynlighed leveret af Frode Laursen.
Fra tidlig forår og frem til august kører Frode Laursen 6-700 læs øl fra bryggeriet i Grängesberg lidt nord for Stockholm til de tyske grænsebutikker i bl.a. Flensborg, Puttgarden og Rostock.
”Især i juni og juli er der tryk på salget, og derfor bliver lageret i Åstorp buffer med plads til 4000 paller øl, så butikkerne ikke løber tør under spidsbelastningen,” fortæller Per Jakobsen, der er sælger med ansvar for Norden.

Serviceiveau, ekspertise og placering
Hos Spendrups har man lagt vægt på især tre faktorer, da man valgte samarbejdspartner til opgaven:
”Vi har kigget på serviceniveau, ekspertise og geografisk placering og valgte Frode Laursen ud fra disse kriterier,” siger logistics manager Björn Deborg fra Spendrups Bryggeri AB.
Til spørgsmålet om, hvorvidt og hvorfor han vil anbefale Frode Laursen til andre siger han:
”Ja, på grund af deres funktionalitet og kvalitet.”

Potentiale for mere samarbejde
Det er et nyt marked for FL, der via samarbejdet med Spendrups for første gang kører fra Sverige til den dansk-tyske grænse.
”Men vi har stor erfaring i at levere til grænsehandelen og har nogle gode referencer. Vi kører foreløbig kun eksport, men på sigt er der store muligheder omkring deres distribution til grossister i Sverige. Det er en lille opgave med et stort potentiale,” forklarer Per Jakobsen.
Også hos Spendrups ser man flere muligheder for udvidelse af samarbejdet.
”Vi ser et potentiale for både et dybere samarbejde og en øget integration inden for de kommende år,” siger Björn Deborg.

Spendrups Bryggeri AB er Sveriges næststørste bryggerivirksomhed med to bryggerier og et mikrobryggeri. De beskæftiger 1100 medarbejdere. Omsætningen er cirka 1,6 mia. kr. Spendrups markedsandele i Sverige er 27% på øl, 32% på vand og 13% på læskedrikke. Hovedmærket er Spendrups, der har 10 varianter. Andre mærker er Norrlands Guld, Loka og Mariestads.

Se alle cases
  • Vi har kigget på serviceniveau, ekspertise og geografisk placering og valgte Frode Laursen ud fra disse kriterier

    Björn Deborg, Logistics manager