GODSCHAUFFØR

Jeg har det sådan med det her job, at når jeg kommer hjem, så glæder jeg mig til at komme på arbejde igen.

- Patrick, godschauffør

KORT OM GODSCHAUFFØR UDDANNELSEN

Vejgodstransportuddannelsen til godschauffør er for dig, der drømmer om at leve livet bag rattet og komme ud og se verden. Som godschauffør lærer du dels om de mange love og regler, der gør sig gældende, når gods transporteres rundt i Danmark og udlandet. Du får bl.a. kørekort til lastbil og anhænger, og lærer hvordan du skal håndtere godset på lastbilen. Du får en bred chaufføruddannelse hos os, hvor du får lov til at udvikle dine egne kompetencer ved at beskæftige dig med mange forskellige gods- og materieltyper. Du får fx mulighed for at arbejde med store kraner eller for at håndtere dit gods på en fjernstyret crayler. Som godschaufførlærling lærer du også at planlægge kørselsruter og udfylde de mange forskellige dokumenter, der kræves i forbindelse med kørsel. Når du uddanner dig som godschauffør, får du en grundlæggende viden om kørsel, at sikre og transportere gods samt at efterse og vedligeholde store køretøjer. Ønsker du en selvstændig hverdag i førerhuset, hvor du har stor indflydelse på dine arbejdsopgaver? Så tilbyder Frode Laursen en spændende og kompetencegivende uddannelse som godschauffør.

UDDANNELSESPLAN FOR GODSCHAUFFØRLÆRLINGE

Hos Frode Laursen tilskynder vi alle vores lærlinge til hele tiden at tilegne sig ny viden og udvikle sig, så de kan realisere deres fulde potentiale. Derfor vægter vi ansvar, udvikling og fællesskab meget højt. Som godschaufførlærling får du en alsidig uddannelsesplan, som fokuserer på de mål, du skal nå under dit uddannelsesforløb og samtidig bliver du del af en gruppe på mere end 70 andre unge i vores elevklub. Uddannelsen til godschauffør tager 2 ½ år og veksler mellem praktikophold hos os og skoleophold. Som godschaufførlærling i Jylland vil du blive tilknyttet Aarhus Tech eller Tradium i Randers, og er du lærling på Sjælland, vil du blive tilknyttet ZBC Selandia i Slagelse. Du vil typisk komme afsted med nogle af vores andre lærlinge på godschauffør uddannelsen. Dit lærlingeforløb kan se således ud:

KØREKORT C OG GRUNDLÆGGENDE KVALIFIKATIONSBEVIS.

5,8 uger

KØREKORT C/E MV.

6,8 uger

FARLIGT GODS-BEVIS OG ANDET

3,4 uger

KRANBEVIS, TEMPERATURFØLSOMT GODS OG ANDET

6 uger

VALGFAG

3 uger

SVENDEPRØVEFORLØB INKL. STUDIETUR.

4,5 uger

ADGANGSKRAV TIL ELEVUDDANNELSEN

For at starte som godschaufførlærling skal du have bestået grundforløbet, som du kan tage på de fleste erhvervsskoler i Danmark. Grundforløbet er delt op i 2 dele: GF1 og GF2, der begge tager 20 uger.

1

DU KOMMER DIREKTE FRA 9. ELLER 10. KLASSE

Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, eller har gennemført 9. eller 10. klasse indenfor det seneste år skal du starte på GF1, efterfulgt af GF2, og skal altså totalt set have 40 ugers grundforløb, inden du kan starte hos os.

2

DU ER UNDER 25 ÅR

Er du under 25 år og afsluttede 9. eller 10. klasse for mere end 1 år siden skal du starte på GF2 med fagretningen Motor, Transport og Teknologi, og skal altså kun have 20 ugers grundforløb, inden du kan starte hos os.

3

DU ER OVER 25 ÅR

Er du over 25 år skal du kontakte din lokale erhvervsskole, hvor du skal have foretaget en RKV (realkompetencevurdering). Her vurderes det, om der er en del af uddannelsen, du skal have merit for. Du får altid merit for GF1. Yderligere merit afhænger af, hvad du ellers har beskæftiget dig med.

PATRICK OM AT VÆRE GODSCHAUFFØR

HVORFOR SØGTE DU OM AT BLIVE LÆRLING I FRODE LAURSEN?

Min far har kørt for Frode Laursen i 10 år, så jeg vidste det var et sted med mange muligheder. Du kan få krancertifikat, og du kan køre med både dagligvarer, Rockwool eller noget helt tredje. Jeg er typen, der skal have udfordringer, så det passer mig rigtig godt.

HVAD ER DET SJOVESTE VED DIT ARBEJDE?

Nu elsker jeg at køre – så det er klart noget af det bedste ved jobbet. Men jeg kan også godt lide kontakten med kunderne og selvstændigheden. Jeg har det sådan med det her job, at når jeg kommer hjem, så glæder jeg mig til at komme på arbejde igen.

HVAD ER SPECIELT VED FRODE LAURSEN?

Det er nok sammenholdet og de gode kolleger. Jeg har rigtig mange gode kolleger – og jeg møder hele tiden nye. Jeg føler mig som en del af en større enhed, hvor alle hjælper hinanden. Og det er virkelig fedt.

HVORFOR SKAL MAN VÆLGE AT BLIVE ELEV I FRODE LAURSEN?

Fordi det er et godt sted at være. Der er masser af muligheder, og har du lyst får du lov til at prøve kræfter med mange forskellige ting.

17

chaufførlærlinge

5

chaufførlærlinge skal vi have i 2018

80

%

af vores chaufførlærlinge er blevet fastansat