GODSCHAUFFØRLÆRLING

Det er spændende at være chaufførlærling. Man får masser af ansvar, og så kan jeg bare godt lide at køre lastbil. Det er jo fedt at arbejde med store biler og mange hestekræfter.

- Jannik, godschaufførlærling

KORT OM UDDANNELSEN

Bred chaufføruddannelse

Vejgodstransportuddannelsen til godschauffør er for dig, der drømmer om at leve livet bag rattet og komme ud og se verden. Som godschaufførlærling får du bl.a. kørekort til lastbil og anhænger, og lærer hvordan du skal håndtere godset på lastbilen. Samtidig lærer du også om de mange love og regler, der gør sig gældende, når gods transporteres rundt i Danmark og udlandet. Du får en bred chaufføruddannelse hos os, hvor du får lov til at udvikle dine egne kompetencer ved at beskæftige dig med mange forskellige gods- og materieltyper. Du får fx. mulighed for at arbejde med store kraner eller for at håndtere dit gods på en fjernstyret crayler.

Stor indflydelse

Som godschaufførlærling lærer du også at planlægge kørselsruter og udfylde de mange forskellige dokumenter, der kræves i forbindelse med kørsel. Når du uddanner dig som godschauffør, får du en grundlæggende viden om kørsel, at sikre og transportere gods samt at efterse og vedligeholde store køretøjer. Ønsker du en selvstændig hverdag i førerhuset, hvor du har stor indflydelse på dine arbejdsopgaver? Så tilbyder Frode Laursen en spændende og kompetencegivende uddannelse som godschauffør.

9

chaufførlærlinge

80

%

af vores chaufførlærlinge er blevet fastansat

5

nye chaufførlærlinge søger vi i 2019-2020

MERE INFORMATION OM UDDANNELSEN

Du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse
Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, eller har gennemført 9. eller 10. klasse indenfor det seneste år skal du starte på GF1, efterfulgt af GF2, og skal altså totalt set have 40 ugers grundforløb, inden du kan starte hos os.

Du er under 25 år
Er du under 25 år og afsluttede 9. eller 10. klasse for mere end 1 år siden skal du starte på GF2 med fagretningen Motor, Transport og Teknologi, og skal altså kun have 20 ugers grundforløb, inden du kan starte hos os.

Du er over 25 år
Er du over 25 år skal du kontakte din lokale erhvervskole, hvor du skal have foretaget en RKV (realkompetencevurdering). Her vurderes det, om der er en del af uddannelsen, du skal have merit for. Du får altid merit for GF1. Yderligere merit afhænger af, hvad du ellers har beskæftiget dig med.

Hvorfor blev du godschaufførlærling?
Jeg blev lærling hos Frode Laursen, fordi jeg altid har interesseret mig for transportfaget, og fordi jeg gerne vil være med til at få varen frem til kunden.

Hvordan er det at være lærling hos Frode Laursen?
Som lærling hos Frode Laursen er der altid nogle til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til en opgave. Der er også et godt samarbejde med de andre chauffører, og man føler sig værdsat af sine kolleger.

UDDANNELSESPLAN FOR GODSCHAUFFØRLÆRLINGE

Hos Frode Laursen vægter vi ansvar, udvikling og fællesskab meget højt. Som godschaufførlærling får du en alsidig uddannelsesplan, som fokuserer på de mål, du skal nå under dit uddannelsesforløb og samtidig bliver du del af en gruppe på mere end 60 andre unge i vores elevklub. Uddannelsen til godschauffør tager 2 ½ år og veksler mellem praktikophold hos os og skoleophold.

Som godschaufførlærling i Jylland vil du blive tilknyttet Aarhus Tech eller Tradium i Randers, og er du lærling på Sjælland, vil du blive tilknyttet ZBC Selandia i Slagelse. Du vil typisk komme afsted med nogle af vores andre lærlinge på godschaufføruddannelsen. Dit lærlingeforløb kan se således ud:

KØREKORT C OG GRUNDLÆGGENDE KVALIFIKATIONSBEVIS.

5,8 uger

KØREKORT C/E MV.

6,8 uger

FARLIGT GODS-BEVIS OG ANDET

3,4 uger

KRANBEVIS, TEMPERATURFØLSOMT GODS OG ANDET

6 uger

VALGFAG

3 uger

SVENDEPRØVEFORLØB INKL. STUDIETUR.

4,5 uger