Uddannelsen som

Lastvognsmekanikerlærling

Læs mere
Ansøg som mekanikerlærling her

Kan du lide at bruge dine hænder og makke med store maskiner? Så er uddannelsen som lastvognsmekaniker hos Frode Laursen lige noget for dig.


Kort om lærlingeuddannelsen

Som lastvognsmekanikerlærling får du en spændende hverdag med masser af hestekræfter og teknik mellem hænderne. Du lærer at fejlsøge, udskifte og reparere vores materiel, der pt. tæller ca. 2.000 enheder fordelt på trækkere og trailere.

Under elevuddannelsen som lastvognsmekaniker vil du få grundlæggende viden om, hvordan vognene er opbygget og fungerer i praksis.

Derudover lærer du også at finde og justere fejl på brændstofanlæg, bremser, koblinger og styretøj på store køretøjer, samt at udføre løbende vedligeholdelse og reparationer.

 

Stort kørekort er inkluderet i lærlingeforløbet

Du får også lastbilkørekort, så du selv bliver i stand til at testkøre materiellet, og har du lyst til at komme ud og køre servicetruck i Norden, er der også god mulighed for det.

Er du praktisk anlagt, har lyst til at bruge dine hænder og løbende dygtiggøre dig inden for mekanik, så tilbyder Frode Laursen en spændende og kompetencegivende uddannelse som lastvognsmekaniker.

Uddannelsesplan
5 uger
Introduktion bl.a. til de autofysiske begreber
5 uger
Undervisning i bl.a. bremser, kobling
5 uger
Brændstofanlæg og indsprøjtningssystemer
5 uger
Teknologisk udvikling og innovation
5 uger
Kontrol og reparation af bl.a. gearkasse og automatisk skift
5 uger
Kontrol og reparation af bl.a. starter og generator
5 uger
Afsluttende pensum + 2 valgfrie uger + svendeprøve

Det fortæller Thue om at være lærling hos Frode Laursen

Hvorfor valgte du at blive lastvognsmekaniker?

“Jeg har altid haft en interesse for mekanik og skruet i knallerter og crossere – og senere også bil, da jeg blev 18 år. Så fik jeg 2 ugers praktik herude, hvor jeg kunne prøve, hvordan det var. Og der synes jeg bare, at det var megafedt at skrue med gode mennesker omkring mig.”


Hvad er det bedste ved at være lærling i Frode Laursen?

“Det bedste er klart, at jeg føler mig ligeværdig med mine kolleger. Jeg står ikke bare og kigger medarbejderne ovre skuldrene. I stedet står jeg selv med egne opgaver, som jeg har ansvaret for at løse. Og det gør, at jeg hele tiden udvikler mig. Det giver mig også en fordel, når jeg kommer ned på skolen, fordi jeg har prøvet tingene før og haft det mellem hænderne. Jeg har ikke bare stået og fået det forklaret.”


Hvordan er det sociale?

“Vi har et rigtig godt sammenhold. Vi er gode til at hjælpe hinanden, og hvis min chef ikke er her, er der altid en anden kollega – hvad enten det er en svend eller lærling – som jeg kan sparre med.”

Ansøg uopfordret her
Adgangskrav
1
Du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse
Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, eller har du gennemført 9. eller 10. klasse indenfor det seneste år, skal du starte på GF1, efterfulgt af GF2, og skal altså totalt set have 40 ugers grundforløb, inden du kan starte på lastvognmekaniker uddannelsen hos os.
2
Du er under 25 år
Er du under 25 år og afsluttede 9. eller 10. klasse for mere end 1 år siden, skal du starte på GF2 med fagretningen Motor, Transport og Teknologi. Her skal du altså kun have 20 ugers grundforløb, inden du kan starte som lastvognsmekanikerlærling hos os.
3
Du er over 25 år
Er du over 25 år, skal du kontakte din lokale erhvervsskole, hvor du skal have foretaget en RKV (realkompetencevurdering). Her vurderes det, om der er en del af uddannelsen, du skal have merit for. Du får altid merit for GF1. Yderligere merit afhænger af, hvad du ellers har beskæftiget dig med. Vi har også mulighed for at tilbyde dig en læreplads i ny mesterlære, hvor du springer grundforløbet over, og starter direkte hos os. Du skal dog bestå en faglig kompetencevurdering svarende til GF2, inden du kan starte.
3
Lastvognsmekanikerlærlinge
14
Lastvognsmekanikerlærlinge
har vi uddannet fra 2010-2019
2
Nye lastvognsmekanikerlærlinge
søger vi i 2019-2020
Vores
Personalegoder
Leje af sommerhuse
Tilskud til sociale arrangementer
Rabatordninger
Personaleforening