40-årsjubileum: ”Fantastiskt att vara en del av Frodes växtvärk”

24. September 2024

Den 24 september 2024 kan reservdelschefen Jes Alstrup fira 40-årsjubileum hos Frode Laursen.

Innan Jes började på Frode Laursen kom han från en tjänst som reservdelsförsäljare på Scania. Det var faktiskt också genom denna tjänst som han fick jobbet som reservdelschef eftersom Frode Laursen och hans son Niels var kunder hos Scania.

− Det var roligt att börja arbeta hos Frode Laursen. På den tiden var vi Renault-återförsäljare, så vi handlade direkt med de franska leverantörerna och deltog i mässor i Paris och Lyon. Det var spännande för en gadgetkille som jag. Men det sociala har alltid varit viktigt, och därför var jag med och startade personalföreningen och medarbetarföreningen (fonden), som finns kvar än i dag”, säger Jes.

År 1988 började Thorkil hos Frode, vilket gav företaget en kickstart. Vi har vuxit sedan dess, förklarar Jes, och säger att det har varit en fantastisk upplevelse att vara en del av.

− Det har varit riktigt roligt. Vi har fått en så stor maskinpark att jag inte längre kan memorera alla ram- och artikelnummer i huvudet som jag kunde göra förr i tiden. Samtidigt har många nya initiativ och ny teknik introducerats under min tid, till exempel kylmaskiner, gas- och ellastbilar. Dessutom har jag suttit i styrelsen och varit med och utvecklat dieselsäkerheten och designat den nuvarande loggan. Variationen och utvecklingen, samt bra kollegor har gjort att jag har stannat här i så många år”, säger Jes.

Jes bor i Sabro, ett litet samhälle utanför Aarhus, med sin fru Jette, som han varit gift med i 28 år, och tillsammans har de 2 vuxna döttrar. På fritiden är han en del av Smukfest, en stor dansk musikfestival, där han har ansvarat för pengatransporterna varje år sedan 1986 – förutom ett år på grund av äldsta dotterns födelse.