Från packerimedarbetare till shippingelev

4. August 2021

Den första april började Anna Lykke Toft, 24 år, som elev i shippingavdelningen. Det är dock inte första gången hon jobbar hos Frode Laursen, i själva verket började Anna som ungjobbare på packeriet i Hørning år 2015.

– På den tiden var det bara ett fritidsjobb efter skolan, men när jag blev färdig med skolan visste jag inte riktigt vad jag ville göra, så jag tog ett sabbatsår i Hørning, berättar Anna.

Efter ett års tid i packeriet erbjöds hon en plats på Frode Laursens huvudkontor i Co-pack-avdelningen.

– Jag tyckte att det lät spännande så jag tackade ja, säger hon.

I Co-pack var Anna länken mellan lagren och kunderna. Hon gillade jobbet och avdelningen väldigt mycket, men efter ett och ett halvt år kunde hon märka att han ville ha nya utmaningar.

– Jag hade ju aldrig kommit på vad jag ville göra efter studenten – så jag började fundera på vad man kunde bli härute hos Frode Laursen.

Anna tog därför kontakt med HR för att höra möjligheterna när det gäller att bli elev hos Frode Laursen.

– Jag var inte 100 % säker på om det var något för mig, men när jag hörde talas om shipping-utbildningen tyckte jag att det lät bra, berättar Anna och fortsätter:

– Det var framförallt det där med det internationella som jag tyckte lät spännande.

Även om det bara har gått några månader sedan hon började som shipping-elev är Anna dock heller inte i tvivel om att hon har valt rätt.

– Jag tycker att det är spännande att lära mig nya saker och jag känner mig redan hemma i avdelningen, säger hon.

Och kanske slutar Annas resa inte med elevutbildningen – för även om det inte finns någon femårsplan, så är Anna öppen för framtida möjligheter.

– Nu gör jag först färdigt den här utbildningen och sedan får vi se. Men det är ju en bra utbildning att bygga vidare på och jag gillar som sagt att lära mig nya saker, så vem vet …