Fra fritidsjob til uddannelse

4. august 2021

I foråret startede Anna Lykke Toft, 24, som elev i shippingafdelingen i Frode Laursen. Det er dog langt fra hendes første tid i Frode Laursen, faktisk startede Anna som ungarbejder på pakkeriet i Hørning tilbage i 2015.

– Dengang var det bare som fritidsjob efter skole, men da jeg blev færdig med HF, vidste jeg ikke rigtig, hvad jeg ville, så jeg tog et sabbatår på logistikcentret i Hørning, fortæller Anna.

Efter et års tid i pakkeriet blev hun tilbudt en plads på Frode Laursens hovedkontor i Co-pack afdelingen.

– Jeg synes, det lød spændende, så det sagde jeg ja til, siger hun.

I Co-pack var Anna bindeled mellem lagrene og kunderne. Hun kunne rigtig godt lide jobbet og afdelingen, men efter halvandet år kunne hun mærke, at hun havde lyst til nye udfordringer.

– Jeg havde jo aldrig fundet ud af, hvad det var jeg ville efter HF – så jeg begyndte at overveje, hvad man kunne blive herude i Frode Laursen.

Anna tog derfor fat i HR for at høre om mulighederne i forhold til at blive elev i Frode Laursen.

– Jeg var ikke 100% sikker på, om det var mig, men da jeg hørte om shipping-uddannelsen, syntes jeg, det lød rigtig godt, fortæller Anna og fortsætter:

– Det var især det der med det internationale, som jeg syntes lød spændende.

Selvom der kun er gået et par måneder siden hun startede som shipping-elev er Anna dog heller ikke i tvivl om, at hun har valgt rigtigt.

– Jeg synes, det er spændende at lære noget nyt, og jeg er faldet godt til i afdelingen, siger hun.

Og måske stopper Annas rejse ikke med elevuddannelsen – for selvom der ikke ligger nogen 5-års-plan, så er Anna åben overfor fremtidige muligheder.

– Nu tager vi lige den her uddannelse først, og så må vi se. Men det er jo en god uddannelse at bygge videre på, og jeg kan som sagt godt lide at lære nye ting, så hvem ved…

Læs mere om at være elev i Frode Laursen her