Uddannelsen som

Godschaufførlærling

Se ledige elevpladser eller ansøg uopfordret

Drømmer du om frihed og livet på landevejene, så er det måske noget for dig at blive godschaufførlærling.


Kort om elevuddannelsen

Vejgodstransportuddannelsen til godschauffør er for dig, der drømmer om at leve livet bag rattet og komme ud og se verden. Som godschaufførlærling får du bl.a. kørekort til lastbil og anhænger, og du lærer, hvordan du skal håndtere godset på lastbilen. Samtidig lærer du også om de mange love og regler, der gør sig gældende, når gods transporteres rundt i Danmark og udlandet.

 

Bred chaufføruddannelse

Du får en bred chaufføruddannelse hos os, hvor du får lov til at udvikle dine egne kompetencer ved at beskæftige dig med mange forskellige gods- og materieltyper. Du får f.eks. mulighed for at arbejde med store kraner eller for at håndtere dit gods på en fjernstyret crayler.

Som godschaufførlærling lærer du også at planlægge kørselsruter og udfylde de mange forskellige dokumenter, der kræves i forbindelse med kørsel. Når du uddanner dig som godschauffør, får du en grundlæggende viden om kørsel, at sikre og transportere gods samt at efterse og vedligeholde store køretøjer.

Ønsker du en selvstændig hverdag i førerhuset, hvor du har stor indflydelse på dine arbejdsopgaver? Så tilbyder Frode Laursen en spændende og kompetencegivende uddannelse som godschauffør.

Se ledige elevpladser eller ansøg uopfordret
Uddannelsesplan
5,8 uger
Kørekort C og grundlæggende kvalifikationsbevis.
6,8 uger
Kørekort C/E mv.
3,4 uger
Farligt gods-bevis og andet
6 uger
Kranbevis, temperaturfølsomt gods og andet
3 uger
Valgfag
4,5 uger
Svendeprøveforløb inkl. Studietur.
Det er spændende at være chaufførlærling. Man får masser af ansvar, og så kan jeg bare godt lide at køre lastbil. Det er jo fedt at arbejde med store biler og mange hestekræfter.
Jannik
Godschaufførlærling

Hvad siger vores lærlinge?

Mød Jannik og hør, hvad han kan fortælle om sit lærlingeforløb som godschaufførlærling hos Frode Laursen.

 

Hvorfor blev du godschaufførlærling?
Jeg blev lærling hos Frode Laursen, fordi jeg altid har interesseret mig for transportfaget, og fordi jeg gerne vil være med til at få varen frem til kunden.

 

Hvordan er det at være lærling hos Frode Laursen?
Som lærling hos Frode Laursen er der altid nogle til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til en opgave. Der er også et godt samarbejde med de andre chauffører, og man føler sig værdsat af sine kolleger

Se ledige elevpladser eller ansøg uopfordret
Adgangskrav
1
Du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse
Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, eller har gennemført 9. eller 10. klasse indenfor det seneste år skal du starte på GF1, efterfulgt af GF2, og skal altså totalt set have 40 ugers grundforløb, inden du kan starte hos os.
2
Du er under 25 år
Er du under 25 år og afsluttede 9. eller 10. klasse for mere end 1 år siden skal du starte på GF2 med fagretningen Motor, Transport og Teknologi, og skal altså kun have 20 ugers grundforløb, inden du kan starte hos os.
3
Du er over 25 år
Er du over 25 år skal du kontakte din lokale erhvervskole, hvor du skal have foretaget en RKV (realkompetencevurdering). Her vurderes det, om der er en del af uddannelsen, du skal have merit for. Du får altid merit for GF1. Yderligere merit afhænger af, hvad du ellers har beskæftiget dig med.
9
Godschaufførlærlinge
5
Nye godschaufførlærlinge
søger vi i 2019-2020
80%
Færdiguddannede
godschaufførlærlinge ansættes efter endt uddannelse
Vores
Personalegoder
Leje af sommerhuse
Tilskud til sociale arrangementer
Rabatordninger
Personaleforening