Uddannelsen som

Godschaufførlærling

Læs mere
Ansøg uopfordret her

Drømmer du om frihed og livet på landevejene, så er det måske noget for dig at blive godschaufførlærling.


Kort om uddannelsen

Uddannelsen som godschaufførlærling er til dig, der drømmer om frihed og et kontor på landevejen. Igennem 2,5 år får du en bred chaufføruddannelse, hvor du får lov til at prøve kræfter med alle dele af chaufførfaget.

Fremtidsmulighederne er mange, og du har god mulighed for at fortsætte hos os, når du er færdig med uddannelsen – hvad enten det er bag rattet, eller hvis du på et tidspunkt gerne vil prøve kræfter med disponentfaget.

 

Du får en bred chaufføruddannelse

Du får en bred chaufføruddannelse hos os, hvor du får lov til at udvikle dine egne kompetencer ved at beskæftige dig med mange forskellige gods- og materieltyper. Du får f.eks. mulighed for at arbejde med store kraner eller for at håndtere dit gods på en fjernstyret crayler.

Som godschaufførlærling lærer du også at planlægge kørselsruter og udfylde de mange forskellige dokumenter, der kræves i forbindelse med kørsel. Når du uddanner dig som godschauffør, får du en grundlæggende viden om kørsel, at sikre og transportere gods samt at efterse og vedligeholde store køretøjer.

Ønsker du en selvstændig hverdag i førerhuset, hvor du har stor indflydelse på dine arbejdsopgaver? Så tilbyder Frode Laursen en spændende og kompetencegivende uddannelse som godschauffør.

Uddannelsesplan
5,8 uger
Kørekort C og grundlæggende kvalifikationsbevis.
6,8 uger
Kørekort C/E mv.
3,4 uger
Farligt gods-bevis og andet
6 uger
Kranbevis, temperaturfølsomt gods og andet
3 uger
Valgfag
4,5 uger
Svendeprøveforløb inkl. Studietur.

Dét fortæller Mathilde om at være lærling hos Frode Laursen

Hvorfor valgte du at blive godschaufførlærling?

“Jeg kunne i forvejen godt lide at køre i min egen personbil. Så tænkte jeg, at det der minder mest om, er en lastbil, hvor jeg kunne ligge og køre – og derfor var det oplagt at tage uddannelsen som godschaufførlærling.”


Hvad er det bedste ved at være godschaufførlærling?

“Det bedste er klart friheden og det at komme ud og møde forskellige kunder. Og så er det fedt, at jeg har en aktiv hverdag, hvor jeg ikke bare sidder stille, men får mulighed for at bevæge mig. Derudover er det fedt, at dagene ikke bare er ens, men at der sker noget forskelligt. Jeg får lov til at prøve en masse forskellige ting og sparre med kollegerne, der lærer mig en masse.”


Hvordan er det sociale?

“Der er virkelig et godt sammenhold herude. Jeg har fra dag 1 følt mig som en del af flokken og talt med alle. Og så er kollegerne bare rigtig gode til at støtte mig. De er gode til at planlægge min uddannelse bedst muligt, og hvis der er problemer, kan jeg altid få hjælp til at løse dem.”

Adgangskrav
1
Du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse
Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, eller har gennemført 9. eller 10. klasse indenfor det seneste år skal du starte på GF1, efterfulgt af GF2, og skal altså totalt set have 40 ugers grundforløb, inden du kan starte hos os.
2
Du er under 25 år
Er du under 25 år og afsluttede 9. eller 10. klasse for mere end 1 år siden skal du starte på GF2 med fagretningen Motor, Transport og Teknologi, og skal altså kun have 20 ugers grundforløb, inden du kan starte hos os.
3
Du er over 25 år
Er du over 25 år skal du kontakte din lokale erhvervskole, hvor du skal have foretaget en RKV (realkompetencevurdering). Her vurderes det, om der er en del af uddannelsen, du skal have merit for. Du får altid merit for GF1. Yderligere merit afhænger af, hvad du ellers har beskæftiget dig med.
9
Godschaufførlærlinge
5
Nye godschaufførlærlinge
søger vi i 2019-2020
80%
Færdiguddannede
godschaufførlærlinge ansættes efter endt uddannelse
Vores
Personalegoder
Leje af sommerhuse
Tilskud til sociale arrangementer
Rabatordninger
Personaleforening