Uddannelsen som

Lastvognsmekanikerlærling

Ansøg uopfordret her

Kan du lide at bruge dine hænder og makke med store maskiner? Så er uddannelsen som lastvognsmekaniker hos Frode Laursen lige noget for dig.


Kort om elevuddannelsen

Som lastvognsmekanikerlærling får du en spændende hverdag med masser af hestekræfter og teknik mellem hænderne. Du lærer at fejlsøge, udskifte og reparere vores materiel, der pt. tæller ca. 2.000 enheder fordelt på trækkere og trailere.

Under elevuddannelsen som lastvognsmekaniker vil du få grundlæggende viden om, hvordan vognene er opbygget og fungerer i praksis.

Derudover lærer du også at finde og justere fejl på brændstofanlæg, bremser, koblinger og styretøj på store køretøjer, samt at udføre løbende vedligeholdelse og reparationer.

 

Stort kørekort er inkluderet i lærlingeforløbet

Du får også lastbilkørekort, så du selv bliver i stand til at testkøre materiellet, og har du lyst til at komme ud og køre servicetruck i Norden, er der også god mulighed for det.

Er du praktisk anlagt, har lyst til at bruge dine hænder og løbende dygtiggøre dig inden for mekanik, så tilbyder Frode Laursen en spændende og kompetencegivende uddannelse som lastvognsmekaniker.

Ansøg uopfordret her
Uddannelsesplan
5 uger
Introduktion bl.a. til de autofysiske begreber
5 uger
Undervisning i bl.a. bremser, kobling
5 uger
Brændstofanlæg og indsprøjtningssystemer
5 uger
Teknologisk udvikling og innovation
5 uger
Kontrol og reparation af bl.a. gearkasse og automatisk skift
5 uger
Kontrol og reparation af bl.a. starter og generator
5 uger
Afsluttende pensum + 2 valgfrie uger + svendeprøve
Det bedste ved at være lastvognsmekanikerlærling ved Frode Laursen er, at jeg får lov til at prøve forskellige ting. Og så kan jeg godt lide, at jeg kan mærke, at jeg bliver bedre dag for dag.
Martin
Lastvognsmekanikerlærling

Hvad siger vores elever?

Mød Martin og hør, hvad han kan fortælle om sit uddannelsesforløb som lastvognmekanikerlærling hos Frode Laursen.

 

Hvorfor valgte du uddannelsen?
Jeg har altid godt kunne lide at reparere biler og har mekanikererfaring fra både traktorer og personbiler. Jeg havde lyst til at få lov til at makke med større maskiner.

 

Hvordan er det at være ved Frode Laursen?
Jeg kan rigtig godt lide at være herude. Der er en god tone. Vi går og smådriller hinanden, men det er på en god måde. Det er aldrig ondt ment, og jeg kan mærke, at det bliver gjort, fordi vi som kolleger godt kan lide hinanden.

 

Hvad er det bedste ved at være ansat ved Frode Laursen?
Du får lov til at prøve forskellige ting. Både at reparere trækkere og trailere. Og så kan jeg godt lide det med, at jeg bliver bedre og bedre til tingene og får lov til at udvikle mig.

 

Hvorfor skal man blive lastvognsmekanikerlærling ved Frode Laursen?
Det skal man, hvis man har lyst til at arbejde med store maskiner, og hvis man har lyst til at være på et værksted med supergode kolleger.

Ansøg uopfordret her
Adgangskrav
1
Du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse
Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, eller har du gennemført 9. eller 10. klasse indenfor det seneste år, skal du starte på GF1, efterfulgt af GF2, og skal altså totalt set have 40 ugers grundforløb, inden du kan starte på lastvognmekaniker uddannelsen hos os.
2
Du er under 25 år
Er du under 25 år og afsluttede 9. eller 10. klasse for mere end 1 år siden, skal du starte på GF2 med fagretningen Motor, Transport og Teknologi. Her skal du altså kun have 20 ugers grundforløb, inden du kan starte som lastvognsmekanikerlærling hos os.
3
Du er over 25 år
Er du over 25 år, skal du kontakte din lokale erhvervsskole, hvor du skal have foretaget en RKV (realkompetencevurdering). Her vurderes det, om der er en del af uddannelsen, du skal have merit for. Du får altid merit for GF1. Yderligere merit afhænger af, hvad du ellers har beskæftiget dig med. Vi har også mulighed for at tilbyde dig en læreplads i ny mesterlære, hvor du springer grundforløbet over, og starter direkte hos os. Du skal dog bestå en faglig kompetencevurdering svarende til GF2, inden du kan starte.
3
Lastvognsmekanikerlærlinge
14
Lastvognsmekanikerlærlinge
har vi uddannet fra 2010-2019
2
Nye lastvognsmekanikerlærlinge
søger vi i 2019-2020
Vores
Personalegoder
Leje af sommerhuse
Tilskud til sociale arrangementer
Rabatordninger
Personaleforening