SPEDITION- OG SHIPPINGELEV

Det er fedt at være i en stor dansk virksomhed med et godt fællesskab og samtidig få en rigtig god uddannelse med masser af muligheder

- Lasse, Spedition- og shippingelev

KORT OM UDDANNELSEN

Mange bolde i luften

Som spedition- og shipping elev skal du kunne lide at have mange bolde i luften. Du skal disponere og koordinere vores mange biler på vejene fra A til B, ikke bare i Danmark, men også på tværs af landegrænser. Du vil lære at vejlede chauffører i deres dagligdag og sørge for, at vores kunders gods kommer sikkert frem. Under elevuddannelsen vil du derfor have daglig kontakt med vognmænd, terminaler og vores øvrige divisioner. Vi beskæftiger os udelukkende med vejgodstransporter, og du vil blive placeret i enten Road Denmark, Road Nordic eller Road Continent.

Kompetencegivende uddannelse

I både Road Nordic og Road Continent vil du få brug for dine sproglige kompetencer, som vi gerne hjælper dig med at udvikle. Hvis du drømmer om at blive shippingelev i en international transport- og logistikkoncern, så tilbyder Frode Laursen en spændende og kompetencegivende elevuddannelse med specialisering i spedition og shipping. Under uddannelsen vil du blandt andet få bredt kendskab til køb, salg og planlægning af internationale transporter samt toldbestemmelser og verdensforhold, i samarbejde med resten af speditionsafdelingen.

70

spedition- og shippingelever er uddannet hos os siden 2010

7

nye speditionselever søger vi i 2019-2020

50

%

af vores nuværende ledere indenfor spedition er tidligere speditørelever

MERE INFORMATION OM UDDANNELSEN

Du har bestået/forventer at bestå EUX rettet mod kontor
Du kan starte direkte.

Du har bestået/forventer at bestå HHX
Du kan starte direkte.

Du har bestået/forventer at bestå STX, HTX eller HF
For at opfylde optagelseskravene og blive optaget på elevuddannelsen, skal du også have bestået en EUD-s (5 uger) rettet mod kontor. Forløbet udbydes flere gange årligt på landets handelsskoler, både som fremmødeundervisning eller som onlineundervisning – fx kan forløbet tages online med opstart hver uge på Niels Brock.

Er du over 25 år?
Er du over 25 år, skal du endvidere have foretaget en RKV (realkompetencevurdering) på din lokale erhvervsskole. Er du i tvivl om, hvordan du griber det an, så kontakt HR-afdelingen på 8764 1700.

Hvorfor blev du speditørelev?
Jeg blev speditørelev, fordi jeg ikke kunne forestille mig, at jeg skulle til at studere igen. Jeg ville hellere ud og lære noget ved at arbejde med tingene frem for at læse om det. Speditørelev var oplagt for mig, da jeg gerne ville have en hverdag, hvor man har masser af bolde i luften.

Hvordan er det at være elev ved Frode Laursen?
Det er rigtig fedt at være elev her ved Frode Laursen. Hos Frode Laursen får man muligheden for at arbejde med nye opgaver hele tiden, der er ikke to dage, der er ens. Fra dag ét får man muligheden for at tage beslutninger og få ansvar.

Hvorfor skal man blive elev ved Frode Laursen?
Man skal blive elev hos Frode Laursen, hvis man gerne vil have en hverdag, hvor der er nok at se til, og hvor man aldrig keder sig. Hos Frode Laursen får man også muligheden for at få ansvar allerede fra starten. Sidst men ikke mindst, så skal man blive elev hos FL, hvis man gerne vil have nogle gode kollegaer.

UDDANNELSESPLAN FOR SPEDITION- OG SHIPPINGELEVER

Hos Frode Laursen tilskynder vi alle vores elever til hele tiden at udvikle sig, så de kan realisere deres fulde potentiale. Derfor vægter vi ansvar, udvikling og fællesskab meget højt. Som kontorelev får du en alsidig uddannelsesplan, som fokuserer på de mål, du skal nå under dit elevforløb, og samtidig bliver du del af en gruppe på mere end 60 andre unge i vores elevklub. Med en spedition- og shippingelev uddannelse får du en solid start på din fremtidige karriere med mange spændende udviklingsmuligheder.

Efter endt uddannelse vil der være gode muligheder for fortsat ansættelse. Kontoruddannelsen med speciale i spedition og shipping veksler mellem praktikophold hos os og skoleophold, hvor du vil blive tilknyttet Aarhus Business College sammen med nogle af vores andre spedition- og shippingelever. Du kommer på linjen for vejgodstransport, hvor arbejdstempoet er højt. Her bliver du tilknyttet erfarne og kompetente kollegaer under hele uddannelsen. Dit elevforløb kan se således ud:

INTRODUKTION TIL SPECIALET

1 uge

GENEREL SPEDITION

2 uger

VEJGODSTRANSPORT

2 uger

VALGFAG 1

1 uge

VALGFAG 2

1 uge

VALGFAG 3

1 uge

FAGPRØVE

1 uge

EKSAMEN