SPEDITION- OG SHIPPINGELEV UDDANNELSE

Jeg kan rigtig godt lide købmandsskabet og det, at man skal få et puslespil til at gå op. Der er tryk på i en speditionsafdeling, og jeg passer rigtig godt ind i det travle miljø, hvor man altid har 10 bolde i luften.

- Rune, spedition- og shippingelev

KORT OM UDDANNELSEN INDEN FOR SPEDITION OG SHIPPING

Som spedition- og shipping elev skal du kunne lide at have mange bolde i luften. Du skal disponere og koordinere vores mange biler på vejene fra A til B, ikke bare i Danmark, men også på tværs af landegrænser. Du vil lære at vejlede chauffører i deres dagligdag og sørge for, at vores kunders gods kommer sikkert frem. Under elevuddannelsen vil du derfor have daglig kontakt med vognmænd, terminaler og vores øvrige divisioner. Vi beskæftiger os udelukkende med vejgodstransporter, og du vil blive placeret i enten Road Denmark, Road Nordic eller Road Continent. I både Road Nordic og Road Continent vil du få brug for dine sproglige kompetencer, som vi gerne hjælper dig med at udvikle. Hvis du drømmer om at blive shippingelev i en international transport- og logistikkoncern, så tilbyder Frode Laursen en spændende og kompetencegivende elevuddannelse med specialisering i spedition og shipping. Under uddannelsen vil du blandt andet få bredt kendskab til køb, salg og planlægning af internationale transporter samt toldbestemmelser og verdensforhold, i samarbejde med resten af speditionsafdelingen.

UDDANNELSESPLAN FOR SPEDITION- OG SHIPPINGELEVER

Hos Frode Laursen tilskynder vi alle vores elever til hele tiden at udvikle sig, så de kan realisere deres fulde potentiale. Derfor vægter vi ansvar, udvikling og fællesskab meget højt. Som kontorelev får du en alsidig uddannelsesplan, som fokuserer på de mål, du skal nå under dit elevforløb og samtidig bliver du del af en gruppe på mere end 70 andre unge i vores elevklub. Med en spedition- og shippingelev uddannelse får du en solid start på din fremtidige karriere med mange spændende udviklingsmuligheder. Efter endt uddannelse vil der være gode muligheder for fortsat ansættelse. Kontoruddannelsen med speciale i spedition og shipping veksler mellem praktikophold hos os og skoleophold, hvor du vil blive tilknyttet Aarhus Business College sammen med nogle af vores andre spedition- og shippingelever. Du kommer på linjen for vejgodstransport, hvor arbejdstempoet er højt. Her bliver du tilknyttet erfarne og kompetente kollegaer under hele uddannelsen. Dit elevforløb kan se således ud:

INTRODUKTION TIL SPECIALET

1 uge

GENEREL SPEDITION

2 uger

VEJGODSTRANSPORT

2 uger

VALGFAG 1

1 uge

VALGFAG 2

1 uge

VALGFAG 3

1 uge

FAGPRØVE

1 uge

EKSAMEN

ADGANGSKRAV TIL ELEVUDDANNELSEN

For at starte som spedition- og shipping-elev har du på nuværende tidspunkt 3 forskellige muligheder for optagelse på uddannelsen:

1

DU HAR BESTÅET/FORVENTER AT BESTÅ EN EUX RETTET MOD KONTOR

Du kan starte direkte.

2

DU HAR BESTÅET/FORVENTER AT BESTÅ EN STX, HTX ELLER HF

For at opfylde optagelseskravene og blive optaget som elev inden for spedition og shipping,  skal du også have bestået EUD-S (10 uger) rettet mod kontor. Forløbet udbydes flere gange årligt på landets handelsskoler, både som fremmødeundervisning eller som onlineundervisning. Vær opmærksom på, at forløbet skal være bestået, inden du starter hos os.

3

DU HAR BESTÅET/FORVENTER AT BESTÅ EN HHX

For at  blive optaget på speditørelev uddannelsen, skal du opfylde optagelseskravene om at have bestået EUD-S for HHX’ere (5 uger) rettet mod kontor. Forløbet udbydes flere gange årligt på landets handelsskoler, både som fremmødeundervisning eller som onlineundervisning. Vær opmærksom på, at forløbet skal være bestået, inden du starter hos os.

KLARLÆNGING AF FORUDSÆTNINGER OG KOMPETENCER

Er du over 25 år skal du endvidere have foretaget en RKV (realkompetencevurdering) på din lokale handelsskole.

RUNE OM AT VÆRE SPEDITION- OG SHIPPING-ELEV

HVORFOR VALGTE DU UDDANNELSEN?

Jeg kan godt lide den mere praktiske måde at uddanne sig på. Det med at man lærer, mens man arbejder. Samtidig er det også en uddannelse, der kan føre til rigtig meget. Mange direktører er startet som speditørelever, og min nuværende chef er også startet som elev, og er nu afdelingschef som 29-årig.

HVAD ER DET SJOVESTE VED DIT ARBEJDE?

Jeg kan rigtig godt lide købmandsskabet og det, at man skal få puslespillet til at gå op. Der er tryk på i en speditionsafdeling, og jeg passer rigtig godt ind i det travle miljø, hvor man altid har 10 bolde i luften.

HVAD ER SPECIELT VED FRODE LAURSEN?

Der er en meget flad virksomhedsstruktur. Der bliver lyttet til dig, lige meget om du er elev eller direktør.

HVORFOR SKAL MAN VÆLGE AT BLIVE ELEV I FRODE LAURSEN?

Det skal man, hvis man har ambitioner om at gøre en forskel og trives med ansvar. Personligt er mit ambitionsniveau blevet meget højere efter jeg startede. Jeg kan mærke, at jeg er i den rette branche, og jeg er klar på alle de nye udfordringer, der kommer min vej.

53

Spedition- og shippingelever er uddannet hos os siden 2010

11

Spedition- og shippingelever er blevet ansat i 2018

50

%

af vores nuværende ledere indenfor spedition er tidligere speditørelever