Uddannelsen som

Shipping- og speditørelev

Læs mere
Ansøg uopfordret her

Kan du holde tungen lige i munden i pressede situationer og kan du lide, når der er drøn på? Så er en stilling som shipping- og speditørelev lige noget for dig.


Kort om elevuddannelsen

Som shipping- og speditørelev skal du kunne lide at have mange bolde i luften. Du skal nemlig disponere og koordinere vores mange biler på vejene fra A til B ikke bare i Danmark, men på tværs af landegrænser.

Du vil lære at vejlede chauffører i deres arbejdsdag og sørge for, at vores kunders gods kommer sikkert frem. Under elevuddannelsen har du derfor daglig kontakt med vognmænd, terminaler og vores øvrige divisioner.

Vi beskæftiger os udelukkende med vejgodstransporter, og du vil være tilknyttet en af vores divisioner: Road Denmark, Road Nordic eller Road Continent. Alle tre er placeret på vores hovedkontor nær Hinnerup, hvor du altså vil have din daglige gang.

 

Kompetencegivende uddannelse med specialisering

I både Road Nordic og Road Continent vil du få brug for dine sproglige kompetencer, som vi gerne hjælper dig med at udvikle. Hvis du drømmer om at blive shippingelev i en international transport- og logistikkoncern, så tilbyder Frode Laursen en spændende og kompetencegivende elevuddannelse med specialisering i spedition og shipping.

Under uddannelsen vil du blandt andet få bredt kendskab til køb, salg og planlægning af internationale transporter samt toldbestemmelser og verdensforhold, i samarbejde med resten af speditionsafdelingen.

Uddannelsesplan
1 uge
Introduktion til specialet
2 uger
Generel spedition
2 uger
Vejgodstransport
1 uge
Valgfag 1
1 uge
Valgfag 2
1 uge
Valgfag 3
1 uge
Fagprøve
Eksamen

Dét fortæller vores speditørelev Tobias om at være elev

Hvorfor valgte du en elevuddannelse hos Frode Laursen?

“Jeg valgte at blive speditør, fordi jeg gerne ville have en uddannelse med en atypisk hverdag, hvor dagene langt fra er ens. Jeg er jo med til at sikre, at vores kunders gods kommer sikkert frem. Og det betyder, at dagene er forskellige, og at der oftest kommer nogle uventede opgaver. Det lærer jeg rigtig meget af.”


Hvad er det bedste ved at være elev i Frode Laursen?

“Det bedste er, at jeg meget hurtigt har fået et stort ansvar, og at jeg lærer nye ting hver dag – samtidig med at der er plads til at lave fejl. Det gør, at jeg har mulighed for at udvikle mig personligt og fagligt.”


Hvordan er det sociale?

“Alene i min afdeling er jeg ikke den eneste elev, og der er mange andre elever rundt omkring i de andre afdelinger, som jeg har lært at kende. Vi er gode til at hjælpe hinanden og har et godt fællesskab, hvilket bare gør det sjovt at komme på arbejde.”

Adgangskrav
1
Du har bestået/forventer at bestå EUX rettet mod kontor
Du kan starte direkte.
2
Du har bestået/forventer at bestå HHX
Du kan starte direkte.
3
Du har bestået/forventer at bestå STX, HTX eller HF
For at opfylde optagelseskravene og blive optaget på elevuddannelsen, skal du også have bestået en EUD-s (5 uger) rettet mod kontor. Forløbet udbydes flere gange årligt på landets handelsskoler, både som fremmødeundervisning eller som onlineundervisning – fx kan forløbet tages online med opstart hver uge på Niels Brock.
4
Er du over 25 år?
Er du over 25 år, skal du endvidere have foretaget en RKV (realkompetencevurdering) på din lokale erhvervsskole. Er du i tvivl om, hvordan du griber det an, så kontakt HR-afdelingen på 8764 1618.
71
spedition- og shippingelever
er uddannet hos os siden 2013
82%
af de spedition- og shippingelever
er blevet fastansat efter uddannelsen
69%
af vores ledere indenfor spedition
er tidligere speditørelever
Vores
Personalegoder
Leje af sommerhuse
Tilskud til sociale arrangementer
Rabatordninger
Personaleforening