Bæredygtig kaffe transporteres nu på gasbil

22. januar 2020

Fælles visioner og godt samarbejde mellem Frode Laursen og den svenske virksomhed Arvid Nordquist HAB har banet vejen for grøn transport af bæredygtig kaffe. Den første bio-gas lastbil er nu indviet i Stockholm.

Frode Laursen og Arvid Nordquist HAB har sammen udviklet en løsning med transport af økologisk, bæredygtig kaffe i Stockholm-området ved hjælp af 100% biogas.
– Jeg er meget begejstret for det her samarbejde, siger koncerndirektør for Frode Laursen, Thomas Corneliussen, og fortsætter:
– Den grønne omstilling er vigtig, og vi er af den overbevisning, at vi når det bedste resultat, når vi samarbejder med vores kunder om de rigtige løsninger.
Også logistikdirektør i Arvid Nordquist HAB, Peter Dannqvist, er tilfreds.
– Vi er glade for at Frode Laursen tog imod udfordringen og kom frem til en god løsning. Dette er et skridt mod vores mål om at opnå fuldstændig fossilfri transport og et endnu mere bæredygtigt produkt.

Sparer op til 100% CO2
Gaslastbilen skal køre på den gastype, der hedder LBG. LBG er flydende biogas lavet af biologisk materiale, som f.eks. affald, og man sparer derfor op til 100% CO2-udledning.
– LBG er perfekt til denne opgave i og omkring en storby. Ikke alene er den nærmest CO2-neutral, men den er også mere lydsvag end en almindelig dieselbil, hvilket gør den mere velegnet i tæt beboede områder, siger Thomas Corneliussen.

Han håber, at man kan udvide samarbejdet og indsætte flere gaslastbiler i Sverige. I forvejen anvender Frode Laursen 2. generations HVO i distributionen for Arvid Nordquist HAB. HVO’en er en bio-diesel, som ligeledes er fremstillet af affald og andet biologisk materiale.