Frode Laursen hædret med grøn pris

1. oktober 2020

Frode Laursen hædret med grøn pris

 Frode Laursen har fået tildelt årets Danish Transport Award for sin grønne omstilling. Især virksomhedens inddragelse af medarbejderne imponerede dommerne.

– Selvom vi stod med et stærkt felt af seks nominerede, så var vi aldrig i tvivl om, at vinderen skulle være Frode Laursen. I har meget i gang og gør rigtig meget for at inddrage medarbejderne.

Sådan lyder det bl.a. i begrundelsen for prisen fra juryformand Connie Hedegaard, der sammen med formanden for ITD (brancheorganisationen for den danske vejgodstransport) Christian S Madsen overrakte den grønne pris til Frode Laursens koncerndirektør, Thomas Corneliussen.
– Vi er utrolige glade og stolte over at have fået denne pris, siger Thomas Corneliussen, og fortsætter:
– Det er jo en stor anerkendelse, som skal gives videre til vores medarbejdere. Sådan en indsats kan ikke drives, uden de er med.

Kun lige begyndt
Frode Laursen får bl.a. prisen for sit arbejde med optimering af kørestil, sine klimavenlige vaskehaller, investeringer i nyt og mere miljøvenligt materiel og fokus på en effektiv affaldssortering. Fokus- og indsatsområder der ikke alene forsættes, men også udbygges:
– Vi er kun lige begyndt. Jeg er ikke i tvivl om, at vi i de kommende år sammen med vores medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere vil komme endnu længere i vores arbejde, siger Thomas Corneliussen.

Grøn indsats i hele Norden
Det gælder ikke kun i Danmark, men også i Sverige, Tyskland og Finland, hvor Frode Laursen også har logistikcentre.
– Ligesom i resten af vores forretning arbejder vi på tværs af grænser og går efter en fælles løsning i Norden. Der er selvfølgelig forskellige rammevilkår, der f.eks. gør det mere oplagt at køre på alternative brændstoffer i Sverige og Tyskland end i Danmark, men andre gode ideer, som f.eks. vores grønne vaskehaller, arbejdet med chaufførernes kørestil, optimering af transporterne og bedre kapacitetsudnyttelse implementeres på tværs af landegrænser, siger Thomas Corneliussen.

Endnu større medarbejderinvolvering
Ud over hæderen kommer Danish Transport Award med en check på 50.000 kroner, som Frode Laursen vil bruge til at understøtte de gode ideer fra medarbejderne.
– Vi har i løbet af 2020, sat de gode ideer i system, så medarbejdernes CSR-forslag bliver indsamlet og givet videre til en CSR-gruppe. Vi vil nu kigge på, hvordan vi i endnu højere grad ved hjælp af arrangementer og konkurrencer kan involvere medarbejderne i CSR-arbejdet.