Frode Laursen udvider andelen af gaslastbiler

23. juni 2020

Coronakrisen har ikke sænket Frode Laursens grønne ambitioner. Tværtimod har den nordiske transport- og logistikvirksomhed lige føjet en stribe helt nye gasbiler til sin vognpark.

En grønnere transport står højt på Frode Laursens agenda. Virksomheden har stor fokus på hvordan man både i det små og i det store kan forbedre sit CO2-aftryk. Derfor har man lige indkøbt en stribe gaslastbiler, der kan reducere CO2-udslippet med helt op til 95%.

– I Frode Laursen transporterer vi tusindvis af paller hver dag. Derfor har vi et stort ansvar, når det gælder nedbringelse af forbruget af fossile brændstoffer, og vi har en klar målsætning om, at vi hvert år vil udlede mindre CO₂. En af de vigtigste ting, vi i den forbindelse kan regulere på, er vores lastbiler og det brændstof, de kører på. Derfor har vi valgt at investere i nye gaslastbiler, siger Jan Skov Pedersen, teknisk chef i Frode Laursen.

Han fortsætter:

–  Gas er et grønnere drivmiddel end diesel og kan bidrage med markante CO2-reduktioner. Vores gasbiler kan reducere CO2-udledningen på mellem 20 og 95% i forhold til en diesel-lastbil, siger han.

Hvor stort reduktionen bliver afhænger af, hvilken gas, der bliver tanket. Lastbilerne kan nemlig både køre på naturgas (LNG) og biogas (LBG), hvor den største besparelse sker ved kørsel på biogas.

– Vores mål er da også helt klart, at alle vores biler skal køre på biogas, fastslår Jan Skov Pedersen.

Det er dog ikke alle steder, at det endnu er muligt at tanke biogassen, så derfor må Frode Laursen i de fleste tilfælde lade sig nøje med en CO2-reduktion på omkring 20%.

– Men vi håber selvfølgelig at det bliver muligt at tanke biogas flere steder, så vi kan få CO2-udslippet på transporterne endnu længere ned, siger Jan Skov Pedersen.