Nyt grønt logistikcenter tages i brug i Eskilstuna

17. juni 2022

Torsdag den 16. juni indviede  Frode Laursens sit nye grønne logistikcenter i Eskilstuna, Sverige.

Der blev snakket bæredygtighed og fremtidens logistikløsninger, da Frode Laursen indviede første fase af sit nye logistikcenter på i alt op til 85.000 m2 i Eskilstuna. I første omgange tages 40.000 m2 nu i brug.

Logistikcentret er bygget efter Frode Laursens Green Warehouse Vision, der bl.a. betyder stort fokus på CO2-venligt byggemateriale, vand- og varmegenvinding og 100 % grøn strøm.

– Eskilstuna er vores mest bæredygtige logistikcenter til dato. Her tager vi al den erfaring, vi har fra vores tidligere lagerbyggerier og kombinerer dem med den seneste teknologiske udvikling og et tæt samarbejde med nøje udvalgte leverandører, fortæller CEO i Frode Laursen, Thomas Corneliussen.

Den erfaring har bl.a. resulteret i at alle stålbjælker er lavet af genbrugsstål, der er brugt CO2-neutral isolering, ligesom der er etableret et såkaldt NOXOUT-tag, som optager de skadelige NOx-partikler.
Endelig bliver regnvand genanvendt til vaskehal, rengøring og toiletter.

– På den måde har vores bæredygtighedsfokus både været i etableringen af logistikcentret og i den videre drift, fortæller Thomas Corneliussen.

Perfekt placering

Frode Laursen, der er en af Nordens førende logistikvirksomheder indenfor transport, opbevaring og value added services på dagligvarer og byggemateriale, har i forvejen 650.000 m2 logistikcentre i Norden og Nordtyskland.
I Sverige har Frode Laursen logistikcentre i både Åstorp og Gøteborg , men det er virksomhedens første logistikcenter i Mälardalen.

– Vi er rigtig glade for placeringen her Eskilstuna Logistikpark tæt på store retailers som COOP og Amazon. Det passer perfekt til en virksomhed som vores, der har FMCG som kerneområde, siger Thomas Corneliussen.

De første kunder er allerede flyttet ind og der er indtil videre skabt cirka 50 nye arbejdspladser på det nye logistikcenter med udsigt til flere den kommende tid.