Grøn videreuddannelse til alle medarbejdere

Læs mere

Nye grønne transportløsninger kræver nye færdigheder. Derfor har vi brugt starten af året til at videreuddanne vores medarbejdere til at kunne håndtere både el-lastbiler og DUO2-vogntog.

− Dobbelttrailere og el-lastbiler er vores og kundernes nye virkelighed, og derfor er det vigtigt, at der i hele organisationen er viden om, hvordan de fungerer så optimalt som muligt, siger Allan Munkholm Poulsen, transportdirektør for Frode Laursen i Danmark og fortæller, at det derfor er både chauffører, disponenter og terminalmedarbejdere, der har deltaget i undervisningen.

Dobbelttrailere på programmet
Frode Laursens vinterkurser er en tilbagevendende begivenhed i årets første måneder, hvor medarbejdere modtager forskellig undervisning i løbet af ugen. Programmet er dynamisk fra år til år, og derfor er der altid nye emner på undervisningsskemaet alt efter, hvad der fylder i transportbranchen.

− Dobbelttrailere var allerede på programmet sidste år, hvor chaufførerne fik mulighed for at prøvekøre dem. Men fordi vi fra årsskiftet nu kan køre med dem i Danmark, havde vi det på skemaet igen i år. Denne gang dog med større fokus på bekendtgørelsen og de praktiske ting, man skal være opmærksomme på. Særligt det at til- og afkoble trailerne, kræver indsigt og faglighed, forklarer Allan.

El-lastbiler også i fokus
Udover dobbelttrailere var der på kurset også undervisning i el-lastbiler, hvor der bliver trukket på de gode erfaringer, som Frode Laursen allerede har gjort med sin første el-lastbil, der kører i en fast distributionstur i Østjylland med dagligvarer.