Masser af erfaring: 169 år i Frode

26. april 2019

Palle, Mogens, Benny og Tage har tilsammen været 169 år i Frode Laursen – og ingen af dem har planer om at stoppe lige foreløbig.

Håret er blevet lidt tyndt og gråt, men smilene er stadig brede og blikkene særdeles skarpe. Palle Danielsen, 75, Mogens Kjøler, 74, Benny Andersen, 68 og Tage Langholm, 66, kunne alle være gået på pension og hygget med petanque og børnebørn.
Men sådan spiller klaveret ikke hos de fire erfarne medarbejdere, der trods en samlet anciennitet på imponerende 169 år har valgt at arbejde videre i Frode Laursen.
– Jeg gør det ikke for pengenes skyld, men fordi jeg synes, det giver mening for mig. Jeg kan godt lide at komme ud og se hvad der sker rundt omkring, siger Palle og de andre tre nikker samstemmende.
– Man kan jo li’ det, siger Mogens og fortsætter:
– Jeg kan godt li’ at køre bil og jeg kan li’ mit arbejde, så jeg bliver ved så længe jeg har det og godt og har en flink chef, siger han med et smil over til Benny.

God politik
Som værkfører er Benny daglig leder i Hedehusene og chef ikke kun for Mogens, men for 9 andre medarbejdere, der tæller både danskere, polakker og en enkelt syrier, der er ansat som IGU’er.
– Da jeg startede var vi kun en tre stykker, men som firmaet er vokset er vi blevet flere og flere. Jeg kan godt lide det med, at vi ikke står stille, siger han, mens Tage supplerer:
– Ja der er sket meget i løbet af årene. Jeg startede herude som chauffør, men kom galt afsted med ryggen. Jeg gik hjemme i halvandet års tid, men begyndte så at hjælpe til med at flytte biler. Det er det, jeg godt kan lide ved Frode Laursen: Man føler sig værdsat, også selvom man har lidt skavanker og et par år på bagen.

BENNY ANDERSEN, 68 ÅR – 40 ÅR I FRODE Benny er værkfører i Hedehusene og fulgte med over i virksomheden, da Frode Laursen i 1998 overtog vognmand Gunner Henriksen A/S. Han har valgt at “drosle ned”, så han som regel har fredagen fri.
MOGENS KJØLER, 74 ÅR – 51 ÅR I FRODE Mogens Kjøler var chauffør hos vognmand Gunner Henriksen A/S og fortsatte videre i Frode Laursen, da vi overtog virksomheden i 1998. I 2010 gik han fra chauffør til altmuligmand og kører nu fast til syn med biler og trailere i Hedehusene.

 

PALLE DANIELSEN, 75 ÅR – 39 ÅR I FRODE Palle startede i Frode Laursen i 1980 som mekaniker. I dag kører han hver anden uge fast budbil mellem Vitten, Vejle og Hørning og hjælper derudover også med at flytter biler og trailere rundt i hele Norden.
TAGE LANGHOLM, 66 ÅR – 39 ÅR I FRODE Tage startede som chauffør i Frode Laursen i 1979. Efter halvandet år som sygemeldt startede han med at hente en bil i ny og næ for værkstedet, og i dag er han en fast del af medarbejderstaben, som flytter biler og trailere rundt i hele Norden.