Frey: En gang chauffør – altid chauffør

5. februar 2020

Den 6. februar kan chauffør Frey Kølbæk Jensen fejre 25 års jubilæum hos Frode Laursen.

Frey Kølbæk Jensen, 54, har kørt lastbil, siden han som 18-årig fik sit store kørekort.

– Det er det, jeg har lyst til og brænder for. Som man siger: En gang chauffør – altid chauffør, fortæller Frey, der i størstedelen af sine 37 år som chauffør har kørt for Dagrofa.

– Jeg var lige væk i et par år fra 92 til 95, ellers kunne jeg have fejret meget mere end 25 år, siger Frey, og fortæller, at det – udover kærligheden til chaufførjobbet – er det gode forhold til de mange Dagrofa-købmænd, der gør ham ekstra glad for jobbet.

– Jeg kan godt lide at komme ud til købmændene og få en snak og høre, hvordan det går med deres forretning.

Frey, der bor alene på sin fødegård i Vildbjerg, er ikke kun glad for store maskiner, når han er på arbejde. Privat går han nemlig meget op i veterantraktorer, og har selv hele 10 af slagsen!

– Jeg er især glad for Massey Ferguson, siger Frey, der både tager traktorerne med ud til konkurrencer og til såkaldt ”hyggepløjning”. I det hele taget fylder det at pløje og høste meget hos Frey.

– Jeg har to ugers ferie i april, som jeg bruger på at pløje, og tre ugers ferie i august, hvor jeg høster. Jeg har ikke brug for at tage væk på ferie, jeg slapper bedst af, når jeg sidder på traktoren.