25-års jubilæum: "Frihed til at eksperimentere

1. februar 2023

Den 1. februar 2023 kan Lars Grosen fejre 25-års jubilæum hos Frode Laursen.

Lars Grosen, 66, startede som el-installatør i 1998, da Frode Laursen etablerede sig i Hørning og søgte en vicevært til logistikcentret. Da Frode Laursen i de efterfølgende år etablerede flere logistikcentre i Sverige og Tyskland, udvidede Lars’ ansvarsområde til at gælde hele Norden. Til gengæld blev han mere specialiseret, og gik fra at tage sig af stort set alle driftsopgaver omkring bygningerne, til først og fremmest at arbejde med el-installation og energioptimering.

− Det er jo virkelig nogle områder, hvor der er sket noget igennem årene. Teknologien og mulighederne har udviklet sig, mens vi har haft frihed under ansvar til at eksperimentere med en masse nye idéer. Det har jo gjort forandringerne så store, at arbejdet også har forandret sig igennem årene, fortæller Lars.

I dag er Lars en del af bygningsafdelingen i Vitten, hvor hverdagen består af at balancere mellem drift og nye projekter. Derfor er det vigtigt at prioritere arbejdet, og det gør han ved hjælp af sit store regneark, hvor alle forslag til energioptimering er registreret med faktorer som besparelse og tilbagebetalingstid.

− Vi tager altid udgangspunkt i fakta, og især i starten har der været nogle optimeringer, der gav sig selv. Nu har vi haft fokus på det i et godt stykke tid, og det er blevet sværere at optimere, fordi de store ryk er taget. Men der er da stadig en masse idéer i regnearket, og der kommer hele tiden nyt til. Det er endeløst, men det er også det, der gør det sjovt, fortæller Lars.