40 år i Frode Laursen: ”En fantastisk arbejdsplads”

1. august 2023

Store forandringer, eksplosiv udvikling og et godt fællesskab. Sådan lyder det fra Preben Sejersen, når han i anledningen af vores jubilæum kigger tilbage på sine 40 år i Frode Laursen. En virksomhed, der i årenes løb kun har vokset sig større og større, men som stadig er en fantastisk arbejdsplads.

Når vi i år fejrer 75-års jubilæum, har vi nogle kolleger, som har været med i mange år. En af dem er Preben Sejersen, der startede i Frode Laursen i 1983 som kun 25-årig. I starten blev han ansat på terminalen, inden han i 1985 tog stort kørekort. Først var det på dag- og aftenholdet, inden han startede på natholdet. Og det passede fint for Preben, der lige havde fået børn.

− Samtidig med natholdet hjalp jeg også lidt til med at køre trailere ind til færgen ved Ebeltoft og Aarhus. Det var jo før Storebæltsbroen kom til, så det var nødvendigt med trailerfærger mellem Jylland og Sjælland. Og så var det også en tid, hvor der ikke var nær så meget fokus på køre-hviletid. Det gjorde det jo muligt at lægge de mange timer i bilen, fortæller Preben.

Store forandringer og eksplosiv udvikling
Med tiden er der dog sket nogle store ændringer. Storebæltsbroen blev opført og udfasede trailerfærgerne. Kørehviletidsbestemmelserne blev ændret. Terminalen i Tølløse blev bygget, så chaufførerne var fri for todagesture. Og så er der kommet hjælpemidler til rådighed, der har skånet dem for at skubbe varerne rundt med løftevogn.

− Der er jo sket enormt meget gennem tiden både med samfundet og branchen. Det er det her jo gode eksempler på. Og hvis man bare kigger på Frode alene, har udviklingen jo også været eksplosiv. Da jeg startede, var vi 160-180 medarbejdere med kun 15 på kontoret i Vitten. I dag er virkeligheden en helt anden, da vi har udviklet os til en international virksomhed med et par tusinde medarbejdere på mange forskellige lokationer. Og alene bare hovedkontoret i Vitten – hvor jeg har haft min daglige gang – har vokset sig større og er blevet bygget til flere gange. Det har været sjovt at følge, siger han.

Stadig det samme fællesskab
Til trods for Frodes i dag store størrelse føler han alligevel, at vi har formået at bevare de stærke fællesskaber og den gode ånd. Vi har altid haft en fantastisk indstilling og vilje til at bakke hinanden op, som han forklarer det.

− Jeg husker stadig, hvordan Thorkil kørte gårdtrækker, hvis der var travlt. Eller en vinter, hvor han stod oppe i rundkørslen nær Vitten og dirigerede lastbilerne, så de ikke sad fast. Og selvom det måske ikke kommer til udtryk på samme måde i dag, er vi stadig gode til at hjælpe. Selv når der er travlt, holder vi humøret højt og bevarer en god tone. Sådan har det altid været, og det er også derfor, at de 40 år er gået så godt for mig selv. Det gør jo bare Frode til en fantastisk arbejdsplads, forklarer Preben.