40-års jubilæum: ”Der bliver taget hånd om os”

5. marts 2024

Den 5. marts 2024 kan Jørgen Petersen fejre 40-års jubilæum i Frode Laursen.

− Jeg fik stort kørekort i samme øjeblik, som jeg fyldte 18 år, og bare 3 måneder senere tog jeg og en vognmandssøn fra Lolland en tur til Iran. Selvom det var noget af en ilddåb, afskrækkede det mig tydeligvis ikke fra chaufførlivet. For efter at have været på et lille maskinværksted, startede jeg i 1984 som chaufførafløser hos vognmanden Viggo Lund, der især havde kørsler af kagedåser og malerspande, fortæller Jørgen.

Jørgen kørte hos Viggo Lund i 16 år indtil de blev købt af Frode Laursen, som Jørgen heldigvis kendte lidt til. Han havde mødt mange af chaufførerne, når han kom på dåsefabrikken i Hedensted, der også var kunde hos Frode Laursen. Det betød, at Jørgen trods skiftet til Frode kunne fortsætte med de kørsler og det gods, som han var vant til. Det gjorde han, til han begyndte at køre pakketure ud fra Tølløse. Her har han blandt andet været med til at opstarte nogle af de kørsler, som vi stadig har. I dag går turen hver morgen til Skælskær, hvor han henter gods, der skal til Jyderup.

− Det har været godt at være i Frode Laursen. Der er frihed og bliver udvist stor tillid. Det er f.eks. ikke meget, jeg taler med disponenterne, når jeg sidder i førerhuset. Og så bliver der taget hånd om os. Vi har nogle goder, der ikke findes mange andre steder. Lønnen er korrekt og kommer til tiden, mens arbejdstøjet er i orden. Og senest var vi til medarbejdermøde, hvor ledelsen fortæller, hvordan det går i forretningen. Det er rart med det indblik, især når vi er blevet så store. Så årene er jo nok gået så stærkt, fordi jeg har følt mig godt tilpas, fortæller Jørgen.

Privat har Jørgen siden 1972 boet i Slagelse, hvor fritiden bliver brugt på at passe hus og have.