40-års jubilæum: ”Frode Laursen er en fantastisk arbejdsplads”

9. november 2023

Den 9. november kan Preben Sejersen fejre 40-års jubilæum i Frode Laursen.

Preben startede på dag- og aftenholdet på terminalen i Vitten i 1983. Senere skiftede han til natholdet, hvilket passede fint for Preben, der lige havde fået børn.

− I 1985 tog jeg stort kørekort, så jeg ved siden af min tjans på natholdet kunne hjælpe lidt til med at køre trailere ind til færgen ved Ebeltoft og Aarhus. Det var jo før Storebæltsbroen kom til, så det var nødvendigt med trailerfærger mellem Jylland og Sjælland, fortæller han.

Siden begyndelsen af 00’erne har Preben arbejdet i fordelingen i Vitten, og når han kigger tilbage på de i alt 40 år, er der sket nogle store ændringer: Storebæltsbroen blev opført og udfasede trailerfærgerne. Chaufførerne blev fri for todagesture, da terminalen i Tølløse blev bygget, og så er det svært at komme udenom Frode Laursens vokseværk igennem årene.

− Selvom udviklingen har været eksplosiv, er det stadig den samme Frode Laursen i dag, som da jeg startede i 1983. Jeg føler virkelig, at vi har formået at bevare de stærke fællesskaber og den gode ånd. Det kommer for eksempel til udtryk i, at vi altid har haft en indstilling og vilje til at bakke hinanden op. Selv når der er travlt, holder vi humøret højt og bevarer en god tone. Sådan har det altid været, og det er derfor, at de 40 år er gået så godt. Det gør jo Frode til en fantastisk arbejdsplads, forklarer Preben.

Privat bor Preben i Hadsten, hvilket han har gjort siden 1981 sammen med 3 døtre, der dog er fløjet fra reden. I fritiden bruger han tid på sin gamle veteranknallert Puch Monza fra 1979, som han tager med til Mors for at besøge broderens sommerhus og mødes med knallertklubben.