Jeg har prøvet meget forskelligt

21. juni 2021

Den 22. juni kan controller Skjold Mathiesen fejre 40-års jubilæum hos Frode Laursen.

 

Skjold Mathiesen, 57, havde egentlig sat sig for at blive speditør.

– Jeg tænkte det var en god uddannelse, man kunne bruge til mange ting, som han siger.

Derfor søgte han en læreplads hos Frode Laursen, der dog ikke havde noget ledigt indenfor spedition, men derimod godt kunne bruge Skjolds talkundskaber.

–  Så de tilbød mig et job i bogholderiet, og da jeg faktisk også havde overvejet at gå revisorvejen, sagde jeg ja tak.

Havde man på det tidspunkt sagt til den 17-årige Skjold, at han skulle fejre 40-års jubilæum i Frode Laursen, havde han rystet på hovedet.

– Jeg ville ud at se verden og prøve noget andet, men efter at have afsluttet min læreplads fik jeg lov til at uddanne mig videre, og på den måde fik jeg lov til at vokse sammen med virksomheden.

Skjold blev færdig med sin HD i regnskab i 1991, to år efter at Thorkil Andersen havde overtaget Frode Laursen, og Frodes vækstrejse begyndte.

– I 80’erne kørte vi en overgang fallittens rand, men der kom igen styr på sagerne, siger Skjold, der igennem sine 40 år i Frode Laursen har haft en finger med i stort set alt i økonomiafdelingen:

– Derfor føles det ikke som, at jeg har været i samme virksomhed i 40 år. Jeg har jo lavet så mange forskellige ting, siger han.

I fritiden er Skjolds store lidenskab biler, og helst de gamle amerikanske. Dem rummer garagen et par stykker af.

– Det hænger nok også sammen med min store interesse for USA, siger Skjold, der har været ”over there” 16-17 gange, og håber at der snart er mulighed for at tage derover igen.

– Så måske jubilæumsgaven til mig selv bliver en USA-tur.