Fra Fiskbæk til Frode

11. februar 2020

Den 11. februar kan chauffør Morten Laugesen fejre 40 års jubilæum.

Morten Laugesen, 69, er vokset op med lastbiler i baghaven.
– Jeg er født i Fiskbæk, og som knægt gik jeg altid rundt omkring lastbilerne hos Fiskbæk Autotransport, fortæller Morten, som derfor også – nærmest pr. refleks – tog stort kørekort, da han blev 18.
– Det er ikke fordi, jeg altid har drømt om at blive chauffør, det kom bare meget naturligt. Og jeg må sige, jeg har været glad for det. Det er et fantastisk liv, siger Morten, der efter nogle år hos en anden vognmand ”vendte hjem” til Fiskbæk Autotransport i 1980.
– Jeg kørte både lidt eksport og lidt byggemateriale, men efter at Frode Laursen overtog Fiskbæk Autotransport i 2005 har jeg kun kørt byggemateriale, siger Morten, der fast kører Troldtekt fra fabrikken i Videbæk og ud til byggepladser og byggemarkeder.
– Jeg synes, det er dejligt at komme ud og få en snak, siger Morten, hvis glæde for chaufførjobbet har smittet af på sønnen Jesper, der sidste år kunne fejre 25 års jubilæum i Frode Laursen.
Udover Jesper, har Morten og hustruen Ellen Margrethe også datteren Ebba og fire børnebørn. Børnebørnene fylder meget i Mortens fritid, men han giver dog ikke helt slip på landevejene. Når han ikke sidder bag rattet nyder Morten nemlig at drøne rundt i Fiskbæk og omegn på sin cykel.
– Det er simpelthen så lækkert at komme ud at røre sig, når man har siddet i et førerhus hele dagen, siger han og tilføjer:
– Ja, jeg savner det helt bare ved at sidde her og snakke om det.