45-års jubilæum: ”Jeg har altid været glad for mekanik”

1. september 2023

Den 1. september kan Benny Andersen fejre 45-års jubilæum i Frode Laursen.

Gammel kærlighed ruster ikke – heller ikke når det kommer til mekanik. For når Benny Andersen, 73, stadig går som værkfører på værkstedet i Hedehusene, er det en gammel flamme, der stadig holdes i live.

− Mekanik har altid interesseret mig. Som barn var det knallerter og små motorcykler, og derfor var det naturligt, at jeg skulle i lære som mekaniker. Efter uddannelsen tog jeg et par år i militæret, inden jeg kom til Roskilde, hvor jeg lavede entreprenørmaskiner. Og så startede jeg som mekaniker hos Gunnar Henriksen i 1978, fortæller han og fortsætter:

− I 1998 blev vi så opkøbt af Frode Laursen, men vi blev det samme sted i Hedehusene, så der var jo ikke den store forskel. Det var først i de efterfølgende år, hvor Frode Laursen voksede, at forskellen kom. For med tiden kom der jo flere enheder til, og det kunne vi godt mærke på travlheden, forklarer Benny.

Når han kigger tilbage, har han svært ved at forstå, hvor alle årene er blevet af. Men det er nu heller ikke så underligt, for han har altid været ”glad for at være en del af firmaet, hvor han har kunnet passe sig selv.”

− Der er noget om snakken, når man siger, at vi er en god arbejdsplads. Derfor er jeg også glad for stadig at kunne være med. I dag starter jeg kl. 6 i Tølløse med lidt forefaldende arbejde, inden jeg kører til Hedehusene. Så godt nok er jeg blevet 73 år, men faget er jo min identitet, så det er svært at stoppe, fortæller han.

Til dagligt bor Benny i nærheden af Tølløse med sin kone igennem 49 år. I fritiden hjælper han til på svigersønnens landbrug, hvor han blandt andet deltager i høsten og laver motorer på de store maskiner.