Kjeld kan fejre 25 års jubilæum

25. marts 2021

At være chauffør ligger i blodet

Den 25. marts kan chauffør Kjeld Asferg fejre 25 års jubilæum hos Frode Laursen.

 

Kjeld Asferg, 57, har kendt indersiden af et førerhus stort set hele sit liv. Hans far kørte fragtbil og han startede selv med at køre fragtbil i Randers, så snart han havde mulighed for det.

– Det ligger i blodet, som Kjeld siger og fortsætter:

– Jeg har altid været chauffør, bortset fra en enkelt gang, hvor jeg fik arbejde på en maskinfabrik. Det gik ikke. Så snart det blev forår og solen skinnede, længtes jeg efter at komme ud på vejene igen.

Kjeld har kørt distributionskørsel i alle de 25 år, han har arbejdet i Frode Laursen.

–  Jeg kan godt lide det med, at når man først har fået læsset bilen, så får man lov til at passe sig selv.

Kjeld har dog i løbet af sine 25 år i Frode Laursen gjort meget mere end blot passet sig selv. Han har tidligere været sikkerhedsrepræsentant i flere år, og han fungerer stadig som masterdriver, hvor han oplærer nye chauffører.

Også i fritiden er der gang i Kjeld. Han cykler imellem 50 og 80 km hver anden dag og vinterbader med hustruen Bente, som han har de to voksne sønner Rasmus og Jonas med.

I det hele taget er der ikke meget tid til at slænge sig i sofaen. Når der ikke bliver vinterbadet eller cyklet, så går ægteparret Asferg ture i skoven eller renoverer på sommerhuset i Thy, hvor de fleste ferier bliver tilbragt; for som Kjeld siger:

– Der er jo så smukt herhjemme i Danmark.