Divisionschef er klart en ambition

18. august 2020

Kigger man i statistikken er der ingen tvivl om, at spedition er en branche med en klar overvægt af mænd. Den statistik gør sig dog ikke gældende i vores Nordic division, hvor mere end halvdelen af de ansatte er kvinder.

– Jeg var ret overrasket over hvor mange kvinder, der faktisk sad herude, da jeg begyndte for et års tid siden, siger Matilda Andreasson, der lige er udnævnt til teamlederassistent i Nordic fra 1. august.

Dermed kan hun se frem til at slutte sig til gruppen af kvindelige ledere i Nordic, der består af teamlederne Carina Thye, Ditte Grøntved Jørgensen og Maja Kristensen.

– Det er ikke fordi, der ligger en bestemt strategi bagved. Vi har bare haft nogle rigtige seje speditører her i afdelingen, der har vist, at de har haft ambitionerne og evnerne, og det er blevet belønnet. At de tilfældigvis er kvinder, har ikke spillet ind, siger divisionschef Jens Sørensen.

Forskellige personligheder

Det er dog forholdsvis nyt, at kvinderne fylder så meget i divisionen.

Da jeg startede som elev for fire år siden, var vi kun to kvinder i hele afdelingen. Det må man sige har ændret sig en smule siden, som Carina fortæller.

Ingen af teamlederne mener, at der er stor forskel på den måde de leder på i forhold til deres mandlige kolleger.

– Vi er jo også som personer forskellig, selvom vi alle er kvinder. Men hvis vi skal nævne en forskel, så er det måske den, at vi ikke går helt så meget op selv at være den allerbedste, men mere i samarbejdet på tværs, siger Ditte.

Ambitioner om mere

Internt har de ikke mærket nogle rynkede bryn over, at de sidder så mange kvinder som ledere, men når det gælder leverandører og samarbejdspartnere, har der da været nogle, der skulle vænne sig til at teamlederen er en kvinde og ikke en mand:

– Nogle prøver måske lige en ekstra gang, om de ikke lige kan køre om hjørner med os, men man lærer meget hurtigt at stå fast og sige at ’sådan her er det’. Og jeg må bare sige, at hvis de begynder samtalen med et ”hej snuske”, så bliver forhandlingen ekstra hård, griner Maja.

Spørger man teamlederne om ambitionerne, så er der ingen tvivl om, at de rækker længere end til mellemleder-niveau.

– Divisionschef er klart en ambition. Frode Laursen har rigtig mange kvindelige mellemledere, men ikke så mange på højere leder-niveau. Det vil vi gerne være med til at ændre på.