El-lastbiler og DUO2 på skoleskemaet: ”Vi skal give kunderne de bedste kort på hånden”

19. februar 2024

Nye grønne transportløsninger kræver nye færdigheder. Derfor er chauffører, funktionærer og terminalmedarbejdere i vores danske road-division nu videreuddannet til at kunne håndtere både el-lastbiler og DUO2-vogntog.

− Vi skal give kunderne de bedste kort på hånden. Dobbelttrailere og el-lastbiler er vores og kundernes nye virkelighed, og undervisningen er med til at sikre de bedst mulige betingelser for at bruge de nye grønne transportløsninger og sænke CO2-udledningen. Og det er vigtigt, at det er hele organisationen, der ved, hvordan de fungerer. Derfor har vi i år besluttet også at invitere funktionærer og terminalmedarbejdere med på vinterkurserne, så det ikke kun er chaufførerne, der får den nye viden, fortæller Allan Munkholm Poulsen, transportdirektør for Frode Laursens danske road-division.

Dobbelttrailere på programmet
Frode Laursens vinterkurser er en tilbagevendende begivenhed i årets første måneder, hvor medarbejdere modtager forskellig undervisning i løbet af ugen. Programmet er dynamisk fra år til år, og derfor er der altid nye emner på undervisningsskemaet.

− Dobbelttrailere var allerede på programmet sidste år, hvor chaufførerne fik mulighed for at prøvekøre dem. Men fordi vi fra årsskiftet nu kan køre med dem i Danmark, har vi det på skemaet igen i år. Denne gang dog med større fokus på bekendtgørelsen og de praktiske ting, blandt andet omkring til- og afkobling samt kravene til den trækkende enhed, forklarer Allan.

El-lastbiler også i fokus
Udover dobbelttrailere er der på kurset også undervisning i el-lastbiler, hvor der bliver trukket på de gode erfaringer, som vi allerede har gjort med vores første el-lastbil, der kører i en fast distributionstur i Østjylland med dagligvarer.

− Vi har gjort os mange gode erfaringer sidste år, både når det gælder optimering af kørsel, planlægning og distribution. Og det er de erfaringer, vi ønsker at brede ud til alle, så vi kan sikre vores kunder en god overgang fra fossile brændstoffer til el-lastbilerne, fortæller Allan.