Frode Laursen erstatter kundegaver med velgørenhed

1. december 2022

Frode Laursen har i år valgt at udskifte julegaven til kunderne med en donation til Læger uden Grænser på 130.000 kroner.

− I en verden, der kæmper med efterdønningerne af COVID-19, krig i Ukraine og klimaforandringer, er der nok brande at slukke. Derfor har vi besluttet at droppe julechokoladen og i stedet yde kontant hjælp til Læger uden Grænser, der i løbet af året har måttet rykke ud til store katastrofer flere steder i verden, fortæller Thomas Corneliussen, adm. direktør i Frode Laursen.

Og de 130.000 kroner fra Frode Laursen har stor betydning for Læger uden Grænser og deres arbejde. Det fortæller Malin Palmér, der er direktør i Læger uden Grænser i Danmark.

− Vi er rigtig glade for Frode Laursens donation. Oversvømmelserne i Pakistan, krigen i Ukraine og den store fødevarekrise, som har ramt mange lande, er bare nogle af de alvorlige situationer, vi står i lige nu. Donationer som den fra Frode Laursen hjælper med at sikre, at vi kan være til stede i over 70 lande for at give medicin og lægehjælp til mennesker, der ikke har adgang til den hjælp, som kan redde deres liv.

Det er ikke første gang, Frode Laursen donerer til Læger uden Grænser. Under coronapandemien donerede man ligeledes penge til nødhjælpsorganisationen. Denne gang vil donationen blive brugt på Læger uden Grænsers globale indsatser. Læger uden Grænser har lige nu særligt fokus på:

  • Krigen i Ukraine, hvor Læger uden Grænser bl.a. har indsat et hospitalstog, der bringer patienter væk fra krigsramte områder.
  • Oversvømmelserne i Pakistan, hvor Læger uden Grænser bl.a. driver mobile klinikker.
  • Underernæring, som den eskalerende fødevarekrise forværrer, og derfor har flere og flere børn i lavindkomstlandene brug for den hjælp, som Læger uden Grænser giver.