Frode Laursens medarbejdere donerer 130.000 kr. til Danske Hospitalsklovne

13. december 2023

I år har medarbejdere i Frode Laursen haft mulighed for at fravælge sin julegave og i stedet give en donation til Danske Hospitalsklovne. Den mulighed har så mange gjort brug af, at vi i går har været forbi Aarhus Universitetshospital i Skejby for at overrække 130.000 kr. til hospitalsklovnene.

− Det giver bare på alle mulige måder god mening at støtte op om Danske Hospitalsklovne, der ikke alene hjælper sårbare og syge børn og unge med forskellige sygdomme – men også deres pårørende i svære tider, fortæller Trine Bank Hansen, HR-chef i Frode Laursen.

De 130.000 kroner blev overrakt af en af Frode Laursens chauffører, Thomas Pode Bentzen. Hans datter blev født for tidligt, og derfor har datteren været indskrevet i blandt andet Viborg og Skejby, hvor familien har tilbragt meget tid.

− Vi har virkelig haft stor glæde af hospitalsklovnene igennem årene. De er enormt gode til at lave fis og lege med børnene, og det smitter af på os forældre, der også altid kan få et kram. På den måde er de med til at aflede tankerne og skabe noget varme i ofte triste omgivelser. Og hvis man er i tvivl om, hvad de betyder, skal man bare se hvor glad min datter bliver, når hun møder dem. De er virkelig en stor støtte, fortæller Thomas.

Med sig havde Thomas sin store lastbil, som børnene enten havde mulighed for at se på parkeringspladsen eller betragte den med egne øjne fra stuen.

− Jeg er med i initiativet ”Lastbiler for børn”, og det er altid så fantastisk at se, hvordan børnene får julelys i øjnene, når de ser lastbilen eller kommer en tur op i førerhuset. Så det skulle vi selvfølgelig også give dem muligheden for i dag. For selvom det ikke lyder af meget, gør det mig glad at tænke på, hvis jeg kan give lidt igen og være med til at give børnene et lille afbræk fra hverdagen, fortæller han.

Hos Danske Hospitalsklovne vækker donationen stor begejstring, da den er med til at give klovnene mulighed for at fortsætte med det, de er sat i verden for.

− Det er utrolig værdifuldt, at Frode Laursen vil være med til at hjælpe børnene og deres familier i en svær tid. Det betyder, at vores hospitalsklovne kan skabe leg og sprækker af lys for endnu flere børn, når livet på hospitalet gør ondt. Vi er derfor meget taknemmelige for donationen, fortæller Tania Dethlefsen, direktør for Danske Hospitalsklovne.