Lovforslag om DUO2-vogntog på vej: ”Vi er klar med 25 af dem, så snart vi kan”

19. september 2023

”Den var da ikke så slem i svingene”

Den danske transportminister Thomas Danielsen (V) var ganske tilfreds, da han mandag eftermiddag var på besøg for at få et indblik i Frode Laursens DUO2-vogntog, som han selv fik muligheden for at prøvekøre.

Transportministeren fremsætter i næste måned et lovforslag, der skal gøre det muligt at køre med de ekstra lange lastbiler på udvalgte veje som en forsøgsordning. De såkaldte DUO2-vogntog, der kan være op til 34 meter, vil i første omgang køre på forsøgsvejnettet mellem Aarhus og Høje-Taastrup.

Med det nye lovforslag baner transportministeren vejen for en løsning, der kan understøtte den grønne omstilling. I forhold til en almindelig lastvogn vil man nemlig kunne transportere dobbelt så meget gods som i dag uden at udlede tilsvarende mere CO2. Derfor er DUO2-vogntogene også en mulighed, som adm. direktør i Frode Laursen, Thomas Corneliussen, er meget ivrig efter at benytte.

”Vi synes, det er et rigtig godt forslag. Lige så snart vi kan, har vi som minimum 25 af dem i drift, og hvis mulighederne for at køre med dem bliver udvidet, vil vi hurtigt være oppe på 100. I Frode Laursen vil vi den grønne omstilling, og dette er en oplagt mulighed for at optimere transporten og derved sænke vores CO2-udledning” siger han.

Frode Laursen gør i forvejen stort brug af de 25,25 meter lange modulvogntog, og Thomas Corneliussen anser DUO2-vogntogene som det naturlige næste skridt i den grønne omstilling.

”Sammen med alternative drivmidler er det her virkelig noget, der kan få en positiv indvirkning på CO2-udledningene, og vi håber meget på at forsøgsordningen giver gode resultater, så forsøget kan udvides til flere vejstrækninger. ”