Mentor for godschaufførlærlinge: ”Ole er guld værd”

10. august 2023

Som mentor for vores godschaufførlærlinge bruger disponent Ole Knudsen i Road DK sine egne erfaringer som chauffør. Det er en fed følelse at klæde dem godt på til jobbet, fortæller Ole om lærlingene, der kalder ham guld værd.

Det er ikke altid uden problemer at lære nye chauffører op. Så da seks godschaufførlærlinge startede på én gang sidste sommer, var Ole Knudsen på disponentkontoret en smule skeptisk over at skulle tage tage imod så mange samtidigt. Ole blev dog hurtigt begejstreret for de unge lærlinge, som han stort set siden har fungeret som mentor for.

− Jeg er mentor i den forstand, at jeg laver deres arbejdsplaner, planlægger deres ture og hjælper dem, hvis de har problemer. Og jeg synes simpelthen, at det er fantastisk med de unge mennesker. Det er så fedt at mærke, hvor meget de gerne vil ud at køre. Omvendt kan de også godt være usikre. Og selvom jeg prøver at tage hensyn til deres ønsker til turene, er det vigtigt for mig, at de får prøvet lidt af hvert. Når de så har kørt de svære ture eller har løst en udfordring, kan jeg mærke, at de bliver stolte. De går og praler lidt overfor hinanden. Og det er en fed følelse for mig, fortæller han.

Udover lærlingenes begejstring for chaufførfaget giver de ifølge Ole også et frisk pust til arbejdsdagen.

− De møder typisk ind på samme tid om morgenen, og de kommer bare med en masse frisk energi og giver et godt grin. Den gode tone er vigtig, for så går hverdagen bedre, og det bidrager de helt klart med, forklarer han.

Han passer godt på os
Når man spørger Benjamin Nedergaard Larsen (20) og Christian Pedersen (18), der begge startede som godschaufførlærlinge i Frode Laursen sidste sommer, er der heller ikke nogen tvivl om, at de er glade for Ole.

− Jamen kort fortalt er han jo bare flink og god ved os. Vi ved, at vi altid kan gå til ham, hvis vi har problemer, og det betyder rigtig meget. Han er der bare altid, og det giver os en form for ro. Samtidig har vi også en følelse af, at han passer på os. Vi ved, at vi kan stole på ham, for han holder, hvad han lover. Han er bare guld værd, lyder det i kor fra de to lærlinge.

Derudover er det ifølge Benjamin og Christian en fordel, at Ole selv har en baggrund som chauffør. For det betyder, at han selv kender til faget og chaufførernes arbejdsdag.

− Det gør, at han ikke giver en tur, som vi ikke kan nå. Og hvis vi har problemer, har han altid et smart trick i ærmet, for han har jo selv stået der. På den måde er han en god læremester, fordi han ved, hvad han taler om. Og hvis han sætter os til noget, så er det fordi, at han har tillid til, at vi kan finde ud af det. Det gør Frode Laursen til et fantastisk sted at være lærling, fordi vi har mulighed for at prøve ting af og lære noget nyt. Og aldrig ude hvor vi ikke kan bunde, fortæller de.

Trækker på erfaringer
Oles karriere i Frode Laursen startede netop ikke på disponentkontoret. Han begyndte på lageret og var chaufførafløser, inden han i 1991 blev fastansat som chauffør. Efter at have kørt i 10 år – hvor han prøvede alle former for kørsler – fik han så tilbuddet om at komme ind på kontoret.

− Jeg var langt fra sikker på, at det var noget for mig, men jeg endte med at sige ja. Og hurtigt fandt jeg ud af, at jobbet som disponent var rigtig spændende. Jeg kan godt lide udfordringerne med at få hverdagen til at fungere, hvor jeg jo har en masse gode erfaringer at trække på både i arbejdet og nu også overfor lærlinge, fortæller Ole og tilføjer:

− De minder jo om mig selv i den alder. Jeg kan se mig selv i dem, for jeg ville også gerne bare gerne ud at køre, da jeg var ung. Dengang var vi dog meget mere på egne ben, så i dag forsøger jeg at bruge mine egne gode erfaringer til at klæde dem godt på. Og jeg er da enormt glad for at høre, at det bliver værdsat.