55 års jubilæum: "Jeg har fået transport ind med modermælken"

6. oktober 2022

Den 7. oktober kan Mogens Bjarne Kjøler Pedersen fejre 55-års jubilæum.

Karrieren startede allerede som 18-årig, da Mogens fik arbejde i Nymølle Grusgrav i Hedehusene, hvor han læssede sand og grus på lastbilerne. I 1967 – som 23-årig – begyndte han selv at køre lastbil i virksomheden Gunnar Henriksen, hvor både hans far og svigerfar arbejdede som chauffører.

– Der er ingen tvivl om, at kærligheden til transport stammer fra min far. Jeg var jo ude at køre med ham som knægt, så man kan roligt sige, at jeg har fået transport ind med modermælken. Det ligger vist til familien, fortæller Mogens.

Hos Gunnar Henriksen kørte Mogens først med grus og sten, inden han begyndte at køre med Rockwool, som blev hans faste last i 40 år. Bornholm besøgte han én gang om ugen, da han gennem 26 år hver torsdag tog aftenfærgen fra København og læssede af rundt på øen om fredagen, inden han vendte hjem igen lørdag morgen.

– Det gav simpelthen så mange gode oplevelser, selvom det også var hårdt at være så mange dage væk hjemmefra. Jeg var jo afsted så ofte, at jeg begyndte at kende alle kaptajnerne og matroserne på færgen. Og da jeg havde kørt 25 år, holdt en af mine faste kunder i Rønne rent faktisk en reception for mig, fordi de gerne ville markere mit jubilæum. Det synes jeg var en rigtig fin gestus, lyder det fra Mogens.

Da Gunnar Henriksen i 1998 blev overtaget af Frode Laursen, flyttede Mogens med, hvor han fortsatte med at køre fast for Rockwool. For 12 år siden blev Mogens desværre ramt af et kræftforløb, som han heldigvis kom fint igennem. I den forbindelse blev han i stedet tilknyttet værkstedet i Hedehusene, hvor han bl.a. står for at køre biler og trailere til syn.

– Jeg var simpelthen så glad for, at jeg kunne fortsætte i Frode Laursen i en anden rolle, der tog lidt mere hensyn til mit helbred. Chaufførfaget er jo min identitet, og jeg elsker at tale med folk, så det er jeg meget taknemmelig for, at jeg kunne fortsætte med. Det er også stadig dét, der driver mig i dag, selvom jeg har rundet de 55 års virke, afslutter Mogens.