På tur med Kjeld: Chauffør og ambassadør

14. april 2020

Lastbilen bakker langsomt ind af en smal allé i Aalborg. En ældre herre cykler foran førerhuset, og da bilen stopper ved vareindleveringen, og cyklisten kan komme forbi, sender han lige en thumbs up og et anerkendende nik mod førerhuset.
– Ja, det får jeg af og til herinde. Folk, der siger: ”det var godt kørt” – så bliver man dag lige et par centimeter højere.
Ordene kommer fra manden bag rattet, Kjeld Asferg, 56, der har været chauffør i Frode Laursen i 24 år. Kjeld kører pakketur i Road DK, hvilket betyder, at han på en dag er ude ved 15- 25 kunder for at aflevere et par paller hvert sted.
– Det er meget de samme kunder, jeg er ude ved, og efterhånden kender man jo hinanden, siger Kjeld, mens han efter endt levering rykker om på varerne bag i vognen, så det hele er klart til næste levering.
– Jeg kan godt lide at gøre alt parat, inden jeg kommer ud til den næste kunde. Så skal kunderne ikke stå og vente på, at jeg finder den rigtige palle. Det synes jeg er lidt træls, som han siger. At gøre kunderne glade er nemlig vigtigt for Kjeld:
– Det at gøre en lille smule ekstra for kunderne, det komme man langt med, som han siger
Glad for at være chauffør
I det hele taget er Kjeld stolt af sit arbejde.
– Jeg er glad for at være i en virksomhed, hvor man kan se at der sker noget. At vi udvikler os hele tiden, og at der bliver sørget for, at lastbilerne og andet materiel løbende bliver udskiftet. Og så er jeg også bare glad for at være chauffør. Det med at være sin egen ude på vejen. Når jeg kører fra Vitten om morgenen, så er det bare mig, der bestemmer og har ansvaret over min bil og mit gods. Det kan jeg godt lide.
Kjeld har forsøgt i en kort periode, da han var ung, at være på fabrik, men det var ikke noget for ham.
– Så snart det blev forår, så begyndte jeg at kigge ud af vinduerne, som han siger.

 

Fuld knald på
Udelivet er også noget der fylder meget, når Kjeld har fri. Sammen med hustruen Bente, bor han på et nedlagt landbrug, og har 20 tønder land, 5 heste, 3 katte, 2 hunde og en masse høns at tage sig af. Samtidig cykler han mindst 3 gange om ugen og helst mere end 50 km af gangen.
– Det er dejligt at komme ud at røre sig. Og jeg glæder mig til at skulle køre Tour de Taxa til sommer, hvor vi skal køre fra Hobro til Paris.
Derudover er han også – efter anbefaling fra cykelholdets massør – begyndt at gå til yoga, og konen har fået ham med på at vinterbade i weekenden.
– Så der bliver ikke meget tid til at sidde i sofaen. Men det har jeg det nu også godt med, smiler han.
Der er ingen tvivl om, at Kjeld godt lide, at der sker noget, og ligesom han i fritiden har meget at lave, så fylder han også sin arbejdsdag med andre ting end blot chaufførjobbet. Han har tidligere været sikkerhedsrepræsentant i mange år, og han er en af de faste masterdrivere, der oplærer nye Frode Laursens chauffører.
– Det synes jeg er rart nok. Jeg kan godt lide at lære nye mennesker at kende, og jeg tager det også som et udtryk for, at man synes, jeg gør mit arbejde godt nok, siger han, og tilføjer med et smil:
– Og så er jeg jo også sådan en stille og rolig fyr, der ikke skræmmer folk væk.