Skrædderen blev lastbilchauffør

24. april 2018

Frode Laursen A/S har lige nu 10 IGU’ere tilknyttet. Hamid Hassan, 35, var i 2016 den allerførste IGU’er Frode Laursen ansatte. Han har brugt IGU-muligheden til bl.a. at få stort kørekort, ADR-bevis og truckkørekort – og kører lige nu fast tur ud fra Netto i Årslev.

– Jeg kan godt lide mit arbejde. For mig skal man pleje sit arbejde på samme måde som man plejer sin familie, fortæller Hamid og fortsætter smilende:
– Derfor råber de andre også nogle gange af mig: ”Hamid, du skal huske at holde pause.” Jeg glemmer det, for jeg bliver så optaget af mit arbejde.
Hamid, der er kurdisk syrier, flygtede fra Syrien tilbage i 2012. Han fik dansk opholdstilladelse i 2013 og sammen med sin kone Mayzat og parrets to børn Dunia på 16 måneder og Pasha på blot 3 måneder, bor han nu i Hadsten. Det var hans nabo Gunner, der fik ham introduceret til Frode Laursen tilbage i 2016.
– Gunner fik mig ud og hilse på Ole Munk, der stod for praktikordningerne. Vi blev enige om, at jeg kunne starte i praktik her i Vitten. Efter praktikperioden tilbød Ole mig, at jeg kunne komme ind under IGU-ordningen, fortæller Hamid.

Ny karriere som chauffør
Hamid sagde i første omgang nej tak, fordi han var i tvivl om, han kunne få det til at løbe rundt økonomisk med hustru og et lille barn derhjemme.
– Men så kom vi til at snakke om, hvad det egentlig ville betyde for mig. Jeg kunne lære bedre dansk og evt. få et stort kørekort. Og på den måde vil jeg stå meget bedre efter endt IGU-uddannelse.
Så Hamid, der havde sin egen skrædderbutik i Syrien, har nu startet en ny karriere som chauffør i Danmark.
– Det er svært at være skrædder her i Danmark, og jeg kan godt lide at være chauffør. Jeg sidder ikke fast inde i en butik, men kommer ud at køre på landevejene og ser alle de danske byer, smiler han.

Vil gerne fortsætte
Siden årsskiftet har Hamid kørt fast ud fra Nettos lager i Årslev og til alle jyske og fynske byer. Til oktober er han færdig med sin IGU-uddannelse, og han vil gerne fortsætte med at køre for Frode Laursen.
– Jeg kan godt lide at være her. Jeg har nogle gode kolleger, og jeg har et arbejde med ansvar. Jeg har tidligere været i praktik bl.a. i et supermarked, hvor jeg satte varer på hylderne. Dengang kunne jeg ikke så meget dansk, men jeg fik det heller ikke lært, for vi snakkede ikke rigtig med nogen danskere. Vi satte bare varer op. Her taler jeg dansk med både mine kolleger og med kunderne, og det er rigtig godt.