Frode Laursens sikrer sig forkøbsret til byggegrunde i Sverige

19. december 2019

Den danske logistikvirksomhed oplever stor efterspørgsel efter lagerkapacitet i det sydlige Sverige, og derfor har man nu sikret sig forkøbsretten til to byggegrunde i området.

Frode Laursen har sikret sig forkøbsretten til en 140.000 kvm grund i den svenske kommune Örkelljunga, nærmere betegnet industriområdet ved Skånes Fagerhult. Det er den anden grund i området som logistikvirksomheden nu har forkøbsret på. I starten af denne måned sikrede man sig således en 147.000 kvm grund i Klippan kommune. Begge grunde ligger tæt på Frode Laursens nuværende logistikcenter i Åstorp.
– Der er tale om en fremtidssikring. Vi går ikke i gang med at bygge i morgen, men vi har bygget alt, hvad vi kan i Åstorp, og derfor har vi været på udkig efter gode muligheder i nærområdet, siger Frode Laursens koncerndirektør Thomas Corneliussen.
100.000 kvm lagerplads
De to grunde er udvalgt ud fra størrelse og beliggenheden i umiddelbar nærhed af E4, samt en vurdering af at man i områderne kan tiltrække de dygtige medarbejdere, der er behov for.
– Der vil på hver af grundene kunne bygges op til 50-60.000 kvm. Vi kan ikke sige noget om tidsplanen, for det afhænger af markedet og udviklingen, siger Thomas Corneliussen.
I Skånes Fagerhult kræver byggeriet af et nyt logistikcenter dog en ændring af lokalplanen, hvilket betyder, at et evt. byggeri først vil kunne blive igangsat efter minimum 1-2 år. På den baggrund har Frode Laursen tidligere på måneden sikret sig forkøbsretten til grunden i Klippan, hvor man kan bygge indenfor den gældende lokalplan.
– Vi kan samlet set bygge 100-110.000 kvm på de to grunde, og med den ekspansion vi har oplevet i Åstorp i de seneste 13 år, hvor vi har bygget i alt 166.000 kvm logistikcenter, skønner vi, at grundarealerne dækker Frode Laursens byggebehov de næste ti år, siger Thomas Corneliussen.