Viljen skabte vejen

4. januar 2019

Da Erinda Bajrami, 24, startede hos Frode Laursen i Åstorp for tre år siden, kunne hun næsten intet svensk. Men med vilje og tegnsprog fik Erinda og hendes gruppeleder Annelie Lindell, 36, det til at fungere.
– Det handler meget om, at man vil det her, så er det ikke så vigtigt, om man kan svensk eller ej, siger Annelie og kigger på Erinda, der nikker.
– Jeg havde det sådan, da jeg kom: ’Vis mig, hvad jeg skal gøre – så skal jeg nok gøre det’, siger hun og fortæller, at det også betød meget, at der var god kemi mellem hende og Annelie, og at der var tid til, at der blev lavet fejl. Noget som Annelie er enig i:
– Det er vigtigt, at man har tiden til at kunne lære fra sig. Så man ikke bliver stresset over at skulle svare på de spørgsmål, der altid vil være, når man skal oplære en ny. Netop spørgsmålene var det, som Erinda syntes, var det sværeste ved at starte:
– Jeg følte, jeg spurgte hele tiden og var bange for, at de andre tænkte ’hun kan ingenting’
– Men jeg ville jo hellere have hun spurgte, end at hun lavede noget forkert, siger Annelie.

Fra få ord til flydende svensk

Erinda flyttede til Sverige fra Kosovo i 2014 for at blive gift med sin mand Sefer. Da hun startede hos Frode Laursen i marts 2015, kunne hun meget få ord svensk. Derfor foregik alt kommunikation i starten med enstavelsesord og tegnsprog, men i løbet af få måneder var Erinda i stand til at forstå det meste svenske, og fagterne kunne lægges på hylden.
– Jeg var den eneste ikke-svenske i gruppen, så jeg var jo tvunget til at tale svensk, fortæller Erinda, der i dag er flydende på svensk og gruppeleder i pakkeriet. Som gruppeleder tager hun nu selv imod nye medarbejdere – både svenske og udenlandske – og hun bruger i høj grad sine egne erfaringer til at give de nye medarbejdere en god start i Frode Laursen:
– Jeg fortæller, at de endelig skal spørge, for det er bedre at spørge en ekstra gang end at gøre tingene forkert. Det kan nogle gange godt være lidt svært at have tiden til at sætte folk ordentlig ind i tingene, men jeg forsøger at give mig selv tiden, fordi jeg ved, det er godt givet ud.

Har du lyst til at blive en del af Frode Laursen? Vi har jobs på kontor, på lager, som chauffør og meget mere. Se vores ledige stillinger her eller søg uopfordret her.