Strategien er sat på vækst


Frode Laursens strategi for de kommende år er helt klar: Vi ønsker at udbygge vores position som en stærk logistikpartner på vores kerneområder: dagligvarer, byggevare og recycling i Nordeuropa. Det gør vi bedst ved at optimere og investere.

Omkostningerne er steget markant i de senere år, og en kommende KM-afgift i Danmark vil gøre det dyrere at transportere varer, ligesom også øgede lønomkostninger er med til at fordyre transporten. Med de overenskomster, der er indgået for de kommende år, kan vi se, at hvis vi om to år kigger tilbage på lønudviklingen i Norden, så er lønningerne steget mellem 18 og 25 % på fem år! Det er klart at de får betydning for vores forretning og for prisdannelsen i markedet.

En omkostningstung fremtid kræver skarphed: Fokus på hvordan vi kan gøre tingene smartere, skære helt ind til benet og finde alternative løsninger til gavn for både kunderne og os selv. Men vi mener ikke, det kan stå alene, når vi har en ambition om altid at gøre tingene bedre i morgen, end vi gjorde i dag. Med en solid økonomi og erfarne ansatte har vi derfor også stærke ambitioner om at vækste.

Derfor bygger vi lige nu 18.000 nye kvadratmeter på vores logistikcenter i Handewitt ved Flensborg, ligesom vi også forventer at kunne byde flere nye kunder velkommen i Frode Laursen i løbet af 2023. Alt sammen indenfor vores kerneområder: FMCG og byggeri.

– Begge steder er vi blandt dem, der ved allermest om varer og dataflow i værdikæderne. Vi har arbejdet med FMCG i mere end 50 år, og vores forretning er bygget op omkring at kunne håndtere lige præcis de udfordringer, der ligger i disse varer, fortæller Thomas Corneliussen, der også understreger, at Frode Laursen vil fortsætte med at bygge i Nordeuropa.

– Vi har byggegrunde både i Sverige, Finland og Danmark, og det er sandsynligt, at vi vil påbegynde byggeri af nyt logistikcenter på en af de grunde indenfor de næste par år.