Automatisering skal optimere processer

Optimering af processer er en stor del af vores DNA her i Frode Laursen. Og her vil digitaliseringen og automatisering de kommende år spille en væsentlig rolle.

Derfor arbejder vi meget med anvendelse af nye teknologier på vores logistikcentre og har netop færdiggjort et større studie sammen en af Europas førende rådgivningsvirksomheder indenfor automatisering, Miebach

Vores tilgang til automatisering er som vores tilgang til alt andet: Det skal give mening – og for at identificere potentialet i automatiseringsprojekter, analyserer vi konstant vore processer. 

Alle automatiseringsprojekter i Frode Laursen skal således kunne leve op til tre krav:  

  • De skal være pålidelige  
  • De skal give mening økonomisk  
  • De skal kunne håndtere peaks: Løsningen skal være struktureret, så vi er i stand til at håndtere selv store udsving i vareflowet.  

Vi har i de senere år investeret i forskellige robotter på vores logistikcentre. Vi har f.eks. investeret i AMR’er til at flytte paller over lange afstande samt avanceret robotteknologi til labelling.

Derudover tester vi løbende nye og eksisterende teknologier i forskellige scenarier, for at blive klogere på hvor og hvordan vi kan få størst glæde af automatisering. Et eksempel på det er på vores logistikcenter i Åstorp, hvor vi tester et system, der ved hjælp af kunstig intelligens sikrer en mere effektiv lageropgørelse ved hjælp af kameraer. På den måde regner vi med at kunne gå fra 100 skannede paller i timen til omkring 3.000.  

Til gengæld viser vores studier sammen med Miebach, at når det kommer til fuldautomatisering af plukprocesser på industrilagre, så er business casen endnu noget tvivlsom. Det er dog et område vi helt sikkert kommer til at se nærmere på de kommende år, og som vi gerne går i dialog om.