Frey: En gang chauffør – altid chauffør

Den 6. februar kan chauffør Frey Kølbæk Jensen fejre 25 års jubilæum hos Frode Laursen.

Frey Kølbæk Jensen, 54, har kørt lastbil, siden han som 18-årig fik sit store kørekort.

– Det er det, jeg har lyst til og brænder for. Som man siger: En gang chauffør – altid chauffør, fortæller Frey, der i størstedelen af sine 37 år som chauffør har kørt for Dagrofa.

– Jeg var lige væk i et par år fra 92 til 95, ellers kunne jeg have fejret meget mere end 25 år, siger Frey, og fortæller, at det – udover kærligheden til chaufførjobbet – er det gode forhold til de mange Dagrofa-købmænd, der gør ham ekstra glad for jobbet.

– Jeg kan godt lide at komme ud til købmændene og få en snak og høre, hvordan det går med deres forretning.

Frey, der bor alene på sin fødegård i Vildbjerg, er ikke kun glad for store maskiner, når han er på arbejde. Privat går han nemlig meget op i veterantraktorer, og har selv hele 10 af slagsen!

– Jeg er især glad for Massey Ferguson, siger Frey, der både tager traktorerne med ud til konkurrencer og til såkaldt ”hyggepløjning”. I det hele taget fylder det at pløje og høste meget hos Frey.

– Jeg har to ugers ferie i april, som jeg bruger på at pløje, og tre ugers ferie i august, hvor jeg høster. Jeg har ikke brug for at tage væk på ferie, jeg slapper bedst af, når jeg sidder på traktoren.