Frode Laursens set-up giver grøn fordel

Den grønne omstilling er en af de ting, der står højest på agendaen hos os i Frode Laursen. Som en del af en branche med et betydeligt CO2-aftryk, ser vi det som vores pligt hele tiden at afsøge nye veje til at blive mere bæredygtig.

Frode Laursen har en helt klar ambition om at ligge forrest, når det gælder den grønne omstilling af såvel vejgodstransporten som vore logistikbygninger.  

Med en høj andel af egenproduktion har vi med vores forretningsmodel mulighed for dette, og det er en strategisk fordel, vi er optaget af at udnytte.
Ved selv at have produktionsapparatet tæt på er der ikke langt fra tanke til handling, og det betyder, at vi sidste år kunne dokumentere en reduktion af vores samlede CO2-aftryk med 9 % – og at vi også i år forventer at nedbringe dette yderligere.
 

Det gør vi bl.a. ved at sørge for, at alle vores biler kan køre på bæredygtige alternativer og ved at bygge alle nye bygninger efter vores Green Warehouse Vision, hvor fokus er på at bygge med de mest klimavenlige bæredygtige materialer.  

Vi har selvfølgelig også vores øjne på både power-to-x og el-lastbiler. Vores forventning er dog, at der vil gå en del år, inden vi for alvor kan bruge disse teknologier til den tunge vejgodstransport. Simpelthen fordi, der hverken er den nødvendige kapacitet eller infrastruktur.
Det handler ikke kun om manglende ladestandere, men i høj grad også om at have både tilstrækkelig kapacitet i el-nettet og infrastruktur til at føre det frem til, hvor det skal anvendes.  Som et eksempel på hvor udrulningen er i dag, ville vi p.t. på vores største logistikcenter i Åstorp skulle lukke ned en time for blot at lynoplade to el-lastbiler. Og det er det generelle billede. 

Derfor tror vi på, at selvom el meget snart vil kunne anvendes lokalt over korte afstande til f.eks. renovation og citydistribution, så vil det store forbrug på lastbiler som løser opgaver over lange afstande og over landegrænser skulle anvende andre overgangsteknologier som bio-gas, HVO m.v. de kommende år.