CSR-rapport 2019: Færre C02-udledninger og styrket indsats

24. juni 2020

Frode Laursen har udgivet sin CSR-rapport for 2019, der bl.a. viser færre CO2-udledninger på både transport og bygninger.

Frode Laursen har de seneste år haft ekstra fokus på især bæredygtighed, og virksomhedens CSR-rapport viser, at dette fokus har båret frugt. Således udleder man både i transporten og på logsitikcentrene mindre CO2 henholdsvis per ton-km og pr m2.
– På bygningerne har vi reduceret vores CO2-udledning pr m2 med 32 procent i forhold til 2018, mens vores CO2-udledning pr tonkm er reduceret med godt og vel 2 procent. Det er dog ikke nogen hemmelighed, at vi gerne vil have tallene endnu højere op, og vi arbejder hårdt for, at det lykkes her i 2020, siger koncerndirektør i Frode Laursen, Thomas Corneliussen.
Selvom CSR-rapporten er den første af slagsen for Frode Laursen, er fokus på de emner, rapporten dækker, ikke ny.
– Frode Laursen har arbejdet med både social ansvarlighed og miljømæssige tiltag i mange år. For os handler CSR først og fremmest om at opføre sig ordentligt, have integritet og ambitioner om konstant at forbedre sig, hvilket alt sammen altid har været en virkelig stor del af, hvem vi er i Frode Laursen, siger Thomas Corneliussen.

Styrket indsats
I takt med at der er kommet større fokus på især bæredygtighed fra både medarbejdere, kunder og samfund, har Frode Laursen dog besluttet at styrke og strukturere indsatsen. I den forbindelse har man valgt at koncentrere sig om to af FNs 17 verdensmål: ”Anstændige jobs og økonomisk vækst” og ”Klimaindsats”.
– Vi har udvalgt de to mål, fordi vi mener, det er her, vi kan gøre den største forskel, siger Thomas Corneliussen og uddyber:
– Transportsektoren er ansvarlig for omkring 25 procent af CO2-udledningerne i Europa, så det er klart, at det er et sted, vi som ansvarlig virksomhed skal sætte ind. Samtidig er vi også en virksomhed, hvor der altid har været en stor rummelighed og fokus på medarbejdertrivsel. Det vil vi gerne arbejde endnu mere med, og derfor har vi sat ”Anstændige jobs og økonomisk vækst” som vores andet fokusområde.

Større ambitioner i 2020
De positive tendenser fra rapporten 2019 fortsætter i 2020 – også selvom coronakrisen har præget den første halvdel af året.
– Der har selvfølgelig været et par måneder, hvor alle kræfter har været sat ind på at håndtere krisen, men fokus er igen nu tilbage på de mere langsigtede planer. Vi har derfor afsat endnu flere ressourcer både i forhold til materiel og mandskab, for at kunne indfri vores ambitioner. Vi har bl.a. nedsat en dedikeret arbejdsgruppe og investeret i flere gaslastbiler, så jeg har store forventninger til vores CSR-indsats her i 2020.