Frode Laursen indgår partnerskab med Wefood om at bekæmpe madspild
Transport- og Logistikvirksomheden Frode Laursen har indgået en aftale med Folkekirkens Nødhjælps madspildsbutikker om at sponsorere transporten af overskudsvarer mellem landsdelene.
Mandag den 5. december rullede den første Frode Laursen lastbil ud fra Wefoods hovedlager i Hvidovre til lageret i Viby ved Aarhus. Bilen er den første af mange, der hyppigt vil transportere overskudsvarer fra Sjælland til Jylland. Dermed har Frode Laursen sørget for at løse et stort problem for Wefood, der sælger overskudsvarer i seks butikker i hele Danmark.
– Vi får rigtig mange af vores overskudsvarer fra virksomheder i Københavnsområdet. Tidligere har vi på grund af transportomkostninger ofte måttet opgive at sende varerne videre til vores butikker i Jylland, men med aftalen med Frode Laursen er det nu muligt, fortæller Jan-Martin Mikkelsen, der er ansvarlig for WeFood-butikkerne.
Ressourcer med fornuft
Hos Frode Laursen er transportdirektør Allan Munkholm Poulsen også glad for det nye samarbejde.
– I Frode Laursen har vi en værdi, der hedder, at vi bruger ressourcer med fornuft, og for os er det bare sund fornuft at være med til at reducere madspild.
Sidste år sikrede Wefood, at 410 tons madvarer endte på spisebordet i stedet for i skraldespanden. Når der i Danmark hvert år bliver smidt omkring 540.000 tons mad ud, så er det en vigtig mission – også for en virksomhed som Frode Laursen, der i forvejen er en af Nordens førende logistikvirksomheder indenfor detail og FMCG-området.
– For os giver det god mening at hjælpe, hvor vi kan ved at gøre det, vi er gode til. I det her tilfælde synes vi, at samarbejdet ligger lige til højrebenet, og vi håber, at vi sammen med Wefood kan være med til at sikre, at endnu færre madvarer ender i skraldespanden, siger Allan Munkholm Poulsen.
Bæredygtig transport
Allan Munkholm Poulsen tilføjer, at Frode Laursen vil sørge for at transporten sker på en bæredygtig måde, da alle transporter vil blive foretaget på HVO-biodiesel. HVO er en andengenerationsdiesel, der er produceret af affald og restprodukter fra f.eks. slagteriaffald.
– Ved at garantere at alle transporter bliver transporteret på HVO reducerer vi dermed CO2-forbruget med op til 88 %, fortæller han.