Chaufførlærling: Det var bare noget, jeg sprang ud i

2. november 2020

Det var bare noget, jeg sprang ud i

Lina Hansen, 22, er ikke den typiske chaufførlærling.  Ikke kun fordi hun er kvinde, og der – desværre – er langt mellem kvindelige chauffører, men også fordi hun oprindeligt er uddannet salgsassistent i Rema1000 og overhovedet ikke havde noget kendskab til transportbranchen, før hun søgte ind som chaufførlærling.

– Det var bare noget jeg sprang ud i. Jeg fandt ud af, at jeg gerne ville ud at køre, så jeg søgte ind til Frode Laursen som chaufførlærling, fortæller hun.

Lina blev ansat og startede 13. januar 2020 i Road DK. Her nåede hun lige at få kørekort til forvogn, inden corona ramte, og erhvervsskolerne lukkede ned, så hun ikke kunne tage hænger-kortet.

 – Det var selvfølgelig ærgerligt, for det betød jo, at jeg ikke kunne komme ud at køre, men måtte gå på terminalen i to måneder indtil jeg kunne tage mit hænger-kort i juli. Men på den anden side, så kender jeg til lageret nu, og ved hvor alting står, så jeg har valgt at se det som en fordel.

I det hele taget har Lina været glad for de otte måneder, hun indtil videre har været i lære.

 – Jeg er blevet taget virkelig godt imod. Inden jeg startede, frygtede jeg lidt, hvordan det vil være som kvinde i en mandeverden. Om de andre chauffører bare ville se på mig og tænke ”hvad laver du her”, men alle har været meget hjælpsomme. Der er selvfølgelig nogle, der engang i mellem skal komme med en kommentar, men så siger jeg bare noget tilbage, og så er der ikke så meget mere.

Snakketøjet er da også i orden hos Lina, der let falder ind i de andre chaufførers jargon. Alligevel er det, hun allerbedst kan lide at køre derudad alene i bilen, mens hun hører musik eller en lydbog.

– Det er så hyggeligt. Jeg vil også rigtig gerne være langturschauffør, når jeg er færdiguddannet – eller vognmand. Det kunne være fedt at have sit eget.