Optimismen intakt i Frode Laursen

30. juli 2020

Trods forventning om hårde tider forude er Frode Laursen kommet tilfredsstillende igennem det første halvår af 2020.   

Frode Laursen kommer igennem sommeren med optimismen i behold trods et hårdt forår. Her et halvt år inde i 2020, kan virksomheden nemlig konstatere, at selvom man ligesom alle andre har været udfordret af forårets corona-pandemi, har en stor indsats fra medarbejdernes side sammen med en fleksibel struktur sikret, at virksomheden i dag står lige så stærkt, som man gjorde i 2019.

– Vi har selvfølgelig også været påvirket af situationen – især på vores grænseoverskridende aktiviteter. Men vi har formået at bremse op og i vidt omfang tilpasse omkostningerne meget hurtigt, siger Thomas Corneliussen, koncerndirektør i Frode Laursen.

– Desuden har vi et økonomisk stærkt fundament, som gør, at vi har et godt udgangspunkt for den utvivlsomt hårde periode, vi har foran os, tilføjer han.

Regnskabet for 2019 vil vise, at Frode Laursen er tilbage på sporet med en indtjening på niveau med tidligere år – efter et dyk i 2018. Det skyldes ifølge Thomas Corneliussen en vellykket indsats for at øge produktiviteten i alle dele af virksomheden.

Øget digitalisering
Med udgangspunkt i at man altid skal lære af en krise, har Frode Laursen også fået et endnu større fokus på digitaliseringen.

– Corona har sat gang i nogle projekter, der allerede lå i pipelinen, men som måske var blevet skubbet lidt i baggrunden af dagligdagen. Der er ingen tvivl om, at vi et år fra nu er en noget mere digitaliseret virksomhed, bl.a. på grund af den situation og de erfaringer vi har haft de seneste måneder, siger Thomas Corneliussen.

Fokus på udvikling
Frode Laursens økonomiske fundament gør, at man fra ledelsens side nu har sat endnu mere tryk på udviklingsarbejdet. Både i forhold til den grønne agenda, hvor man bl.a. lige har investeret i en række nye gasbiler og forsøg med elektriske køletrailere, men også i forhold til at undersøge evt. opkøbsmuligheder.

– Vi er altid på udkig efter veldrevne virksomheder i Norden.. Det gælder både i forhold til overtagelse og mulighed for medejerskab. Om det er en spedition- eller vognmandsforretning er ikke afgørende, det vigtigste er, at virksomheden er veldrevet og passer ind i vores nordiske set-up med konkurrencedygtige kvalitetsydelser, og så er vi selvfølgelig også særligt interesseret i virksomheder med en god kundebase, siger Thomas Corneliussen og understreger at interesserede virksomheder kan henvende sig med ro i maven:

– Igennem årene har vi købt mange selskaber op og været i forhandling med endnu flere. Vi er sikker på, at det kun har været muligt, fordi vi har ry for at behandle alle henvendelser fortroligt og med respekt for sælgerens ønsker.