Frode Laursen på tour

26. maj 2021

Frode Laursens amerikanske Freightliner er i denne uge på tur på de danske landeveje.

I denne uge kan man på rastepladser og veje i hele landet være heldig at støde på en Frode Laursen lastbil lidt ud over det sædvanlige.
Den danske logistikvirksomhed har nemlig lukket deres showtruck ud af corona-hiet og sat den til at køre rundt i Danmark.
– Vi købte freightlineren som showtruck til arrangementer, messer og fester, men på grund af corona-pandemien har den desværre måtte stå alt for meget i garagen, siger direktør i Road DK Allan Munkholm Poulsen.

Det har ærgret både Frode Laursen og en masse chauffører, som havde set frem til at få et kig på den flotte amerikaner.
– Derfor besluttede vi, nu hvor corona-restriktionerne er lempede, at vi ville tage på roadtrip og hilse på chauffører rundt omkring i landet, siger Allan Munkholm Poulsen, der udover det flotte blikfang, gerne vil sætte øget fokus på freightlinerens store førerhus.
– For tiden er der øget fokus på chaufførers arbejdsvilkår, hvilket vi finder virkelig positivt. I den forbindelse er det værd at bemærke Freightlinerens store og komfortable førerhus. Med de nuværende europæiske vægt- og dimensionsregulativer er det desværre ikke muligt at skabe et større og mere komfortabelt førerhus for chaufførerne uden at gå på kompromis med trailerens længde.

Freightlineren kører mod garagen i Vitten igen fredag aften, men inden da har den nået at være i både Køge, Odense, Padborg og Taulov.

Her holder Freightlineren: 

Onsdag d. 26 maj:

  • Transportcenteret i Køge kl. 10 – 13

Torsdag d. 27. maj

  • Scania Odense kl. 10
  • FL Tietgenbyen fra kl. 13

Fredag d. 28 maj:

  • Transportcenteret i Padborg kl. 10
  • Taulov ved OK-tanken kl. 14

Kort om Frode Laursens Freightliner:

  • Frode Laursens Freightliner kører på HVO-diesel, der reducerer CO2-udledningen med op til 88%.
  • Freightlineren er fra 2009 og er blevet tilpasset så den lever op til europæiske standarder (Euro 5). Dermed er den miljømæssigt i den gode ende af skalaen.
  • Freightlineren har 500 HK og er en af blot fire stk. i Skandinavien.
  • I modsætning til de europæiske lastbiler har den et meget rummeligt førerhus, der giver chaufføren mere plads, når han skal overnatte i bilen. Lovmæssigt betyder det dog også, at der traileren ikke må være lige så lang som en alm. Trailer og dermed ikke kan tage samme mængde gods