Uddannelsen som

Økonomielev

Læs mere
Ansøg uopfordret her

Som økonomielev vil du blive placeret i enten vores Financial Service Centre eller i Business Controlling på vores kontor nær Hinnerup. Her vil du få faglig indsigt i forskellige økonomiske aspekter, og du får et bredt kendskab til koncernens mangeartede opgaver.


Kort om elevuddannelsen

Som økonomielev hos Frode Laursen får du en hands-on tilgang til økonomifaget, hvor teori og praksis kombineres. Under elevuddannelsen vil du derfor opnå faglig indsigt i forskellige økonomiske aspekter.

Her vil sværhedsgraden af dine opgaver gradvist vokse i takt med din udvikling, og du vil bl.a. få lov til at beskæftige dig med økonomistyring, løn, debitor- og kreditorbogholderi samt regnskaber.

 

Elevforløb, der giver dig en bred faglig indsigt

Vi tilbyder således en spændende og udfordrende elevuddannelse inden for økonomi, der giver dig et bredt kendskab til koncernens mangeartede opgaver. Som økonomielev vil du blive placeret i enten vores Financial Service Centre eller i Business Controlling på vores hovedkontor nær Hinnerup.

Hos os vil du ikke kun arbejde med erhvervsøkonomi ift. Frode Laursen A/S, der er vores danske selskab, men du vil også skulle stifte bekendtskab med koncernens øvrige selskaber, der strækker sig på tværs af landegrænserne i Norden, Polen og Tyskland.

Uddannelsesplan
1 uge
Virksomhedsøkonomi (+ moms og afgifter)
1 uge
Budgettering (+ likviditetsstyring del 1)
1 uge
Kommunikation i praksis
1 uge
Eksternt regnskab (+likviditetsstyring del 2)
1 uge
Controlling 1 (+avanceret regneark del 1)
1 uge
Den gode fagprøve
1 uge
Løn og lovgivning (+controlling del 1 og avanceret regneark del 2)
1 uge
Fagprøveeksamen

Dét siger vores økonomielev Sanne om at være elev

Hvorfor valgte du en elevuddannelse hos Frode Laursen?

“Jeg valgte at blive økonomielev, fordi jeg gerne vil have en hands-on tilgang til økonomifaget kombineret med erhvervserfaring. Og så synes jeg bare, at det er fedt at komme hurtigt i gang med at arbejde, uden at skulle til at gå i skole i flere år endnu.”


Hvad er det bedste ved at være elev i Frode Laursen?

“Det bedste er, at jeg – selvom jeg er elev – føler mig på lige fod med mine kolleger, der giver mig lov til at prøve kræfter med de forskellige arbejdsopgaver. Det gør, at jeg får kompetencer til at løse de daglige rutineopgaver, samtidig med at jeg også udvikler mig igennem nye projekter og opgaver.”


Hvordan er det sociale?

“Det sociale herude er rigtig godt. Det er for eksempel fedt, at der er en elevklub, hvor vi laver ting sammen, og hvor vi får et netværk på tværs af virksomheden. Og så får jeg som elev lov til at opleve en masse ting. Jeg har både været ude at køre med en chauffør og besøgt vores lager i Tyskland. Jeg kommer rundt i organisationen og sidder ikke bare på min plads.”

Adgangskrav
1
Du har bestået/forventer at bestå EUX rettet mod kontor
Du kan starte direkte.
2
Du har bestået/forventer at bestå HHX
Du kan starte direkte.
3
Du har bestået/forventer at bestå STX, HTX eller HF
For at opfylde optagelseskravene og blive optaget på elevuddannelsen, skal du også have bestået en EUD-s (5 uger) rettet mod kontor. Forløbet udbydes flere gange årligt på landets handelsskoler, både som fremmødeundervisning eller som onlineundervisning – fx kan forløbet tages online med opstart hver uge på Niels Brock.
4
Er du over 25 år?
Er du over 25 år skal du endvidere have foretaget en RKV (realkompetencevurdering) på din lokale erhvervsskole. Er du i tvivl om, hvordan du griber det an, så kontakt HR-afdelingen på 8764 1618.
18
økonomielever
er uddannet hos os siden 2013
83%
af de økonomielever
er blevet fastansat efter uddannelsen
16
nyansatte økonomielever
i perioden 2020-2023
Vores
Personalegoder
Leje af sommerhuse
Tilskud til sociale arrangementer
Rabatordninger
Personaleforening