Affald transporteres bæredygtigt

3. december 2020

Affald transporteres bæredygtigt

Frode Laursen har sammen med Norsk Gjenvinning, der er Norges største genbrug- og miljøvirksomhed, investeret i en løsning, så affald kan transporteres fra Norge til Sverige ved hjælp af 100% biogas.

– Vi er meget glade for samarbejdet med Norsk Gjenvinning, der er en af vores første og største recycling-kunder. Virksomheden har selv et meget stort fokus på bæredygtighed, og det var derfor naturligt, at vi indgik et samarbejde om at gøre transporten af affald så CO2-neutral som muligt, siger divisionschef i Frode Laursen Nordic, Jens Sørensen.
Også hos Norsk Gjenvinning er man glade for resultatet:
– Vi har et langsigtet samarbejde med Frode Laursen, og er stolte over, at vi nu har biogasdrevne køretøjer på plads i fjerntransporten. Det er et vigtigt skridt i retning af bæredygtige transportløsninger, og vi ser frem til det videre samarbejde med Frode Laursen, siger divisionsdirektør i NG Markets, Jon Bergan.

Sparer op til 100%
De nye gaslastbiler kan spare op til 100% CO2-udledning, fordi de udelukkende kører på biogas (LBG), der bliver produceret af biologisk materiale, som f.eks. affald. Bilen kører derfor ikke alene rundt med affald i traileren, men også i tanken, som der står på traileren: ”Jeg har søpla di i tankene.” (Jeg har dit affald i tankene).

Flere gasbiler på vej
Nordic divisionen og Norsk Gjenvinning har arbejdet på projektet i et godt stykke tid, men på grund af corona blev projektet udskudt, og er først kommet i gang i november måned. Jens Sørensen er dog ikke i tvivl om, at der vil komme flere Frode Laursen biler på gas på de nordiske veje i den nærmeste fremtid.
– Både vores kunder og vi selv er meget opmærksomme på, hvordan vi kan gøre vores transport mere bæredygtig, og her gør gasbilerne virkelig en stor forskel.

 

Har du spørgsmål?
Vores eksperter er klar til at hjælpe dig
Kontakt os