Affald transporteres bæredygtigt

3. december 2020

Affald transporteres bæredygtigt

Frode Laursen har sammen med Norsk Gjenvinning, der er Norges største genbrug- og miljøvirksomhed, investeret i en løsning, så affald kan transporteres fra Norge til Sverige ved hjælp af 100% biogas.

– Vi er meget glade for samarbejdet med Norsk Gjenvinning, der er en af vores første og største recycling-kunder. Virksomheden har selv et meget stort fokus på bæredygtighed, og det var derfor naturligt, at vi indgik et samarbejde om at gøre transporten af affald så CO2-neutral som muligt, siger divisionschef i Frode Laursen Nordic, Jens Sørensen.
Også hos Norsk Gjenvinning er man glade for resultatet:
– Vi har et langsigtet samarbejde med Frode Laursen, og er stolte over, at vi nu har biogasdrevne køretøjer på plads i fjerntransporten. Det er et vigtigt skridt i retning af bæredygtige transportløsninger, og vi ser frem til det videre samarbejde med Frode Laursen, siger divisionsdirektør i NG Markets, Jon Bergan.

Sparer op til 100%
De nye gaslastbiler kan spare op til 100% CO2-udledning, fordi de udelukkende kører på biogas (LBG), der bliver produceret af biologisk materiale, som f.eks. affald. Bilen kører derfor ikke alene rundt med affald i traileren, men også i tanken, som der står på traileren: ”Jeg har søpla di i tankene.” (Jeg har dit affald i tankene).

Flere gasbiler på vej
Nordic divisionen og Norsk Gjenvinning har arbejdet på projektet i et godt stykke tid, men på grund af corona blev projektet udskudt, og er først kommet i gang i november måned. Jens Sørensen er dog ikke i tvivl om, at der vil komme flere Frode Laursen biler på gas på de nordiske veje i den nærmeste fremtid.
– Både vores kunder og vi selv er meget opmærksomme på, hvordan vi kan gøre vores transport mere bæredygtig, og her gør gasbilerne virkelig en stor forskel.