Frode Laursen og Eskilstuna Flygplats i solcelleforsøg

14. oktober 2021

Frode Laursen er i fuld gang med at bygge nyt bæredygtigt logistikcenter i Eskilstuna, Sverige. Logistikcentret ligger tæt ved den lokale flyveplads, hvilket giver udfordringer i forhold til virksomhedens ønske om at etablere grøn energi.

– Vi vil gerne etablere solceller på taget af vores logistikcenter, men fordi vi ligger tæt på Eskilstuna Flygplats er det ikke helt ligetil, fortæller Frode Laursens bygningschef Jakob Gundal Nikolajsen.

Der skal nemlig lokale undersøgelser til for at få tilladelsen i hus, og derfor er Frode Laursen og Eskilstuna Flygplats nu gået i gang med et solcelleforsøg.

– Det er vigtigt at sikre, at solcellerne ikke forårsager elektromagnetiske forstyrrelser, der påvirker radio- og navigationsudstyret i lufthavnen, siger Johan Kalfas, der er chef for Eskilstuna Flygplats.

Forsøget, der også sker i samarbejde med HPSolartech AB, Pontarius AB og Eskilstuna Elektronik Partner, har været i gang i de seneste par måneder, og man regner med at få resultatet i slutningen af oktober måned.

– Vi håber selvfølgelig på et positivt resultat, så ikke bare vi, men også andre ejere og lejere i Eskilstuna Logistik Park kan sikres grønt strøm, siger Jakob Gundal Nikolajsen, der håber på at etablere 32.000 m2 solceller på logistikcentrets tag.

Frode Laursens nye logistikcenter i Eskilstuna bliver etableret ud fra virksomhedens ”Green Warehouse Vision”, hvilke betyder, at der udover solcellerne også er fokus på CO2-venlige byggematerialer, vand- og varmegenvinding og sensorstyret LED-belysning.